5.3.14

temes del dia


Acaba (?) d'aparèixer un informe de198 pàgines sobre la violència contra les dones a Europa. En parlen els diaris, les ràdios, i a les televisions s'indignen els tertulians de torn, amb alguna dona inclosa, de torn. Inevitablement, en algun moment del text o de les converses apareixes -oh sospir!- la sorpresa i un cofoisme latent pel fet que la violència en els països del nord sigui més estadísticament visible. Si s'escau, es parla de la influència de les religions, de les tradicions, de la influència dels mitjans, de precedents, causes i conseqüents, de solucions i pedaços, de tot el que un pugui imaginar en el temps reduït que es pot dedicar a un tema mentre s'està a punt de passar a l'altre tema del dia, de l'hora.

I així van passant els temes i els dies mentre les consciències queden conscienciades i, recordem-ho, aquí som menys violents que al nord civilitzat. I demà maltractarem menys que avui perquè... El futur sempre és un misteri.

4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

simplement al nord d'EUROPA HI HA MÉS CONSCIENCIA i es denuncia molt més que no pas aquí. Però de fet, a qui l'importa el tema, demà ja no s'en parlarà, i, si ha sortit avui a col·lació, es perquè el dia 8 és el dia int6ernacio nal de la dona, i toca parlar-ne. Després, a otra cosa mariposa.

salut

Júlia ha dit...

Abans era culpa de la misèria i de la dependència de la dona i ara tot a l'inrevés, es vol explicar allò que no se sap explicar i a donar-hi voltes i voltes

Olga Xirinacs ha dit...

Acabo de seguir la tertúlia d'en Cuní, que tractava el tema in extenso. Les dones sempre serem de segona o de tercera perquè el món és fet d'aquesta forma i, de moment, la intel·ligència no brilla com la llum del sol.
Les religions encara ens posen en un punt més baix.

miquel ha dit...

Francesc, segurament tens raó respecte al fet que als països del nord hi ha més tradició de denúncia, però en aquest cas es tracta de dades a partir d'una enquesta feta individualment a uns quants milers de dones, de manera que el resultat deu ser força objectiu.


Dífícil d'explicar, Júlia,sí. Segurament totes les explicacions són més o menys vàlides en la seua pròpia època i per força hi ha d'haver algun factor que no ha canviat gaire.

No sé si és qüestió d'intel·ligència, Olga o d'alguna altra qüestió més immediata i menys abstracta, però el cert és que les xifres em semblen esgarrifoses; i si entrem en el camp de les agressions no físiques i més subtils, imagino que el nombre pujaria enormement