15.4.14

l'ús de la llengua (detall)


No sé com van en aquest moment les campanyes institucionals dedicades a fomentar l´ús del català que acostumen a presentar-se de tant en tant. Vistos els resultats de les darreres enquestes sobre el tema, sembla que tot marxa bé. Es viu un optimisme que és d'agrair.

Aquesta tarda, tornat cap a casa, he sentit per casualitat un fragment brevíssim de la conversa de dues persones que anaven darrere meu:

-Oye, tu cuando vas a aprender catalán?

-Cuando me lo paguen en el trabajo.

En girar cap al semàfor he vist els nois, entre els trenta i els quaranta (amb posat de jutges). Tal com pinta l'economia del país, dubto que l'home aprengui català durant els propers anys, però coses més estranyes s'han vist en aquest territori.

2 comentaris:

Júlia ha dit...

Una de les motivacions per tal que gent de la perifèria castellanoparlant aprengués català, fa uns anys, era el tema de la feina, i aquestes motivacions materialistes crec que són perilloses, així que no m'estranya gens la conversa. Per cert, la cultureta oficial crec que continua ignorant la realitat de molts barris i fent volar coloms sobre la intenció independentista de suposades majories, ja veurem a l'hora de la veritat. Com cantava Ovidi Montllor sobre uns extraterrestres que cercaven mà d'obra, 'home, si paguen millor'. Ara ja es limitaria a dir 'si paguen alguna cosa i em fan un contracte temporal'

miquel ha dit...

Per mi, Júlia, que realment eren jutges. Ho dic per la manera com van reaccionar quan els vaig dir : Volem jutges catalans!
És possible que ignori molts barris, i, a me´s, segurament no té en compte les pors de persones o sectors de població davant d'una incertesa com a mínim immediata de futur. De tota manera, és sabut que els polítics i els seus propagandistes sempre tenen algun ocell amagat, per si de cas.