14.4.14

bibliofòbia


No recordo ben bé com anava la frase que va dir Òscar Dalmau en aparèixer la paraula bibliofòbia al concurs que presenta, però venia a concretar que la Constitució és un llibre per a bibliòfobs: ningú no s'atreveix a tocar-lo (la).

Curiosament, el diccionari, com en altres fòbies, recull el concepte però evita els que el pateixen. Existeixen realment els bibliòfobs? No ho sabria dir, penso que més aviat existeixen els indiferents o els agnòstics literaris, els no convertits. Ara bé, he de confessar que des de fa uns anys tinc tendència a la bibliofòbia un dia concret del calendari i no cal que especifiqui els motius perquè tothom m'entendrà: per Sant Jordi evito acostar-me als llibres: arribar a mirar-los a tocar-los, a fullejar-los, és una empresa que gairebé supera les escasses forces que amb el temps em van abandonant; triar-ne algun és ja una idea impensable. I no obstant, m'agrada veure'ls des d'una certa distància i participar de la festa en qualitat d'espectador, i llegir els les propostes dels diaris i dels altres mitjans... Potser l'endemà... Les roses, encara continuen sent assequibles i les rebaixes, per als qui no tenim manies, substancials a darrera hora.

De tota manera, avui he trobat dos llocs on preveig una possible reconciliació. No crec que hi hagi gaire gent. No donaré pistes.

6 comentaris:

Assum ha dit...

Quin misteri!!!
És una llibreria o un quadre?:-)

miquel ha dit...

Ben, bé, ben bé, ni una cosa ni l'altra, Assum :-)

Helena Bonals ha dit...

Que original que ets! I la imatge també.

Assum ha dit...

Un mural?
Una il.lustració d' un llibre?

miquel ha dit...

Jo només miro de captar la realitat, una petita part, Helena :-)

Cap pista encara, Assum, però és gran, gran. :-)

Assum ha dit...

És ua lona que recobreix un edifici en rehabilitació?