21.4.14

imatges pasquals


En un moment o altre, quan vaig al meu nord, acabo llegint una mica de Pla sovint triat a l'atzar. Ahir vaig fullejar alguns textos del seu Articles amb cua, que acaba amb el que titula “Els versos escandalosament prosaics i lliures de Girona”, en què explica que durant un curt període, entre l'any 1967 i 1968, es va quedar amb poca feina a causa del tancament per ordre governativa de la revista “Destino”, la qual cosa va propiciar que es dediqués a escriure versos -en cap moment parla de poemes- que enviava a companys de batxillerat. En un altre moment parlaré d'aquests versos per si algú no els coneix, però ara es tracta d'explicar que l'efecte que em produïren és absolutament positiu. Tan estimulants, que m'atreveixo a deixar-ne aquí mateix de meus sense la més mínima vergonya.

Groc de ginesta
i olor de farigola,
a la muntanya

No insisteixo, sóc més lacònic que el mestre i en tinc prou amb tres versets, a penes una imatge.

Reblo la imatge amb una altra que em va cridar l'atenció: un ou de Pasqua gegantí que no es vendrà sinó que es repartira a trossos a la plaça de la vila entre els qui vulguin participar en l'esdeveniment. M'intriga saber què sortirà finalment d'aquesta xocolata després dels breus dies d'incubació a l'aparador de la pastisseria. I si és buit? Sigui com sigui, l'exterior fa patxoca.

 
 

6 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

Diuen que els versos de Pla són poc lírics. El teu haiku ho és una mica més.

PS ha dit...


Ja tinc la farigola, aquest any del lloc i la data "indicada". I el perfum de la ginesta encara rondant-me el nas.

fra miquel ha dit...

De ginesta i farigola i també romaní n'he pogut veure i olorar a dojo aquest cap de setmana. Pels camins vora els camps del Berguedà n'hi ha un munt :o)
Abrçada

miquel ha dit...

Pròximament, versos de Pla, Helena :-) Jo faig el qu puc.

Tota la muntanya plena de gent, A., fins i tot a l'hora de dinar. Que bé participar d'una tradició ineludible.

Som terra de garriga, mediterrània, Miquel, encara que tinc la sensació que cada vegada plou més. Espero que no només olorar, sinó collir una mica de farigola :-)
Abraçada

fra miquel ha dit...

En vaig collir, si ;)
Salut!

miquel ha dit...

Bones sopetes de farigola per a la salut, Miquel :-)