26.11.05

Barça. traïcions i pressió

El Banc de Sabadell acaba de treure al mercat un producte espectacular –tot és relatiu en banca, evidentment- per frenar el boicot als productes catalans i per demostrar una vegada més que el futbol és molt més que un esport. Llegiu i ho comentem:

Banc Sabadell llança al mercat el primer dipòsit referenciat a la Lliga de futbol espanyola

- El nou BS Dipòsit Campió es formalitza a sis mesos amb el 100% del capital garantit i un rendiment del 5% TAE, en el cas del dipòsit referenciat a l´equip guanyador.
- El client podrà contractar qualsevol dels vint dipòsits diferents, un per cada equip de l´actual lliga de Primera Divisió, que inclou aquest nou producte, pioner al nostre país.
Banc Sabadell, per mitjà de les seves xarxes comercials SabadellAtlántico i Banco Herrero, iniciarà dilluns pròxim, dia 28 de novembre, la comercialització del nou BS Dipòsit Campió. Es tracta d´un innovador dipòsit a sis mesos i un dia que, en lloc de vincular-se a índexs financers, es referencia a un esdeveniment esportiu, en aquest cas, a l´equip que guanyi la Lliga espanyola de futbol 2005-2006.
D´aquesta manera, el client podrà contractar algun dels vint dipòsits diferents (un per cada equip de l´actual lliga de Primera divisió) i al venciment rebrà un rendiment o un altre en funció de si el dipòsit contractat correspon a l´equip que guanyi la lliga o no.
BS Dipòsit Campió ofereix, a partir d´una inversió mínima de 600 euros, els avantatges següents:
- La recuperació total del capital invertit.
- Un rendiment del 5% TAE en el cas d´haver contractat el dipòsit de l´equip guanyador i un 0,10% TAE en la resta de dipòsits no guanyadors.
- També es pot contractar un «Pack 2 dipòsits» d´equips diferents amb la intenció de maximitzar les possibilitats d´obtenir un rendiment molt interessant.
A més a més, entre tots els clients del nou BS Dipòsit Campió es sortejaran deu viatges per a dues persones per assistir a la final de la Champions League, que es celebrarà a París, el mes de maig pròxim. El premi inclou tant els bitllets d´avió com l´allotjament i les entrades a l´estadi de la final.
Barcelona, 25 de novembre de 2005

En resum, que el banc ens ofereix una altra satisfacció als seguidors del Barça. No només celebrarem el campionat de Lliga i la Champions sinó que a més ens veurem recompensat amb un augment del 5 % del nostre capital si l’ingressem en aquest dipòsit. Auguro un creixement espectacular dels fons de l’entitat. Dilluns mateix faré el traspàs i a esperar 6 mesos per obtenir els fruits d’una inversió segura i, vistos els temps que corren, d’una rendibilitat prou acceptable.

Evidentment, jo i els que no tenen preferències esportives ho tenim força clar, però estic pensant en els efectes col·laterals de l’anunci. Quantes traïcions es produiran entre els seguidors dels altres equips de la Lliga? Quants seguidors de l’Espanyol o del Madrid, fidels als seus principis, s’hauran de conformar amb un 2 o 3 % per tal de restar fidels als seus equips? Seran molts els que trairan el seu club de tota la vida només per obtenir un rendiment econòmic que a la fi no compensarà els fantasmes que els perseguiran per sempre més? Alleugeriran alguns el seu sentiment de culpa apostant pel “Pack 2 dipòsits”, arriscant-se a uns guanys inferiors al desitjables? I entrant en una lectura més profunda de la proposta del Banc de Sabadell: són els seus dirigents periquitos que intent crear una pressió insuportable en el Barça , que a partir d’aquest moment haurà de respondre no només davant dels seus socis i simpatitzant sinó també davant de la societat en general? De moment ja conec un eximi madridista a punt per invertir: Roberto Carlos, el més destacat paladí del Madrid, diu que necessita un descans, que se’n vol anar al Brasil. El gest de desvincular-se de la casa blanca per poder invertir en llibertat l’honora; de totes maneres, si se segueix el seu exemple, la Lliga perdrà part de l’interès que encara li queda.

Sigui com sigui, la imaginativa proposta del Banc de Sabadell portarà cua i crearà polèmica. Ja ho anirem veient i n’anirem parlant. Que us hi jugueu que el proper pas el farà la Caja de Madrid, assegurant un 5,5 % de rendibilitat als qui inverteixin en el segon, tercer o quart classificat? Un joc molt més d’atzar que el dels de Sabadell.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La jugada del BS és un tret segur. I no perquè siguis culé, merengue o periquito, sinó perquè es tracta d’un impuls prou estudiat en rates de laboratori: el joc, quelcom encara més irracional que veure vint-i-dos camacurts perseguint una pilota. Ens tracten del que som: uns beneits. Ja s’ho faran.
Perejoan

Xurri ha dit...

A mi em dol pels fidels al Athletic de Bilbao, o el Betis... quin greu, constatar la insolvència de al seva aficció!

D'altre banda, el producte financer em sembla una completa beneitada. Igual te cert éxit, no obstant.

miquel ha dit...

Per poc que se'n faci publicitat serà el producte estrella d'aquests mesos. Només cal que alguns periodistes en facin esmenten en alguna roda de premsa i que es produeixi un efecte multiplicador. Joc amb risc reduït: una troballa.