13.11.05

retalls: any del llibre i la lectura

Us deixo uns retalls de dos esdeveniments centrals de l'Any del Llibre i la Lectura. Ignoro si han gaudit d'un suport institucional important.

Ahir vaig passar per davant de la llibreria Catalònia. Estava tancada, però a la porta hi havia una nota que ens informava que aviat podríem gaudir dels seus serveis a la Plaça de Catalunya. Serà interessant anar a veure la paradeta, si és que aconsegueixen muntar-la desafiant el rigor del fred i de l'ajuntament barceloní. Ja us avisaré quan la tinguin a punt

Les obres que s'han de fer pel reforçament estructural de l'edifici de Ronda de Sant Pere, 3 impliquen que la llibreria haurà de restar tancada a partir del 14 de novembre de 2005 fins a mitjan gener de 2006.
Desconeixem la data exacta de reobertura, encara que la comunicarem tan aviat com pugui ser fixada.
Durant aquests dos mesos, la Llibreria CATALÒNIA seguirà la seva activitat, en la mesura del possible, a la parada que instal·larem a la Plaça de Catalunya, a la part més propera a la llibreria (a l'interior, banda muntanya i riu Besòs). Tot que accelerem les gestions no podem donar encara data d'obertura d'aquesta parada.
Hem de demanar disculpes per aquest tancament temporal de l'activitat i les molèsties i deficiències que patirem, però esperem impacients tornar a estar al vostre servei i millorar-lo en endavant.

Llegeixo a "La Vanguardia", suposo que apareix en altres mitjans, que la queixa virtual que jo exposava des d'aquí sobre el nou horari de "Saló de Lectura" també la fan seva els editors. A veure si a ells els fan cas.

El programa de BTV Saló de lectura vuelve con un horario distinto: alrededor de las 11 de la noche. Todos los editores de esta ciudad seguimos desde hace años la labor excepcional, ejemplar y, en algunos aspectos, heroica que Emilio Manzano y su equipo han llevado a cabo con entusiasmo y eficacia. El sector se ha visto beneficiado de una manera clara y tangible. Entre los muchos y variados factores que contribuyen al impacto de Saló de lectura en la mejor difusión de nuestros libros - gusto, capacidad de comunicación, respetable criterio a la hora de seleccionar títulos e invitados- se contaba hasta ahora la decisión, insólita en el medio, de emitir el programa en horario de máxima audiencia, un detalle que todos aplaudimos ya en octubre del 2001. No entendemos, pues, que se haya desterrado a horarios minoritarios, en el Any del Llibre y precisamente cuando el programa gozaba de mayor audiencia y prestigio, un prestigio forjado no sólo entre los espectadores, sino también entre escritores, libreros y editores, hasta el punto de que su nombre ha rebasado ya las fronteras municipales en las que nació. Por todo ello, los editores Jorge Herralde (Anagrama), Beatriz de Moura (Tusquets), C. López de Lamadrid (Random House Mondadori), Eulalia Gubern (Anagrama), Juan Díaz (director Debolsillo). Cristóbal Pera (Debate), Mauricio Bach (Destino), Berta Noy (Planeta), Mónica Carmona (Mondadori), Milena Busquets (RqR), Carme Esteba (Crítica), Eugènia Broggi (Grup 62), Julián Viñuales (Globa Rythm Press), Miguel Aguilar (Random House), Andreu Jaume (Lumen), Malcolm Otero Barral (Destino), Juan Cerezo (Tusquets), Elena Ramírez (Seix Barral) y Silvia Querini (directora Lumen) pedimos a los responsables máximos de BTV que restituyan Saló de lectura a su horario original.

I un apunt sobre el Saló del Llibre de Barcelona.

5 comentaris:

mar ha dit...

entre el saló del llibre (ahir) i la festa dels súpers (avui) he de dir que m'ho he passat millor avui tot i que he caminat tot el dia sota la pluja (estic xopa, cansada i feliç)

d'ahir només en salvo la companyia. Vaig veure un munt d'exemplars dels quals no passaria ni de la 5... (tu ja m'entens)

Anònim ha dit...

jo hi vaig entrar dijous, a mitja persiana, ja. i feia pena, tot en caixes, els prestatges mig buits (això sí, encara van tenir l'hummor de deixar novetats per als quatre gats que vam entrar a acomiadar-nos-en).

la buscaré pels volts de la plaça...

miquel ha dit...

No passaries de la 5 i, a més, alguns van pagar per entrar-hi, que ja són ganes.
Quant als súpers, la pluja m'ha fet enrere, però estic segur que tenia més alicients.

Doncs a la plaça ens veurem... potser.

Anònim ha dit...

...i això que en van donar un munt de franc, d'entrades.

Respecte al canvi d'horari del Saló, m'uneixo a les queixes, una mostra més de l'interès dels poders públics i mediàtics per la literatura i la cultureta.

miquel ha dit...

Sempre al peu del canó, institucions i mitjans. Per cert, seria interessant saber quants visitants formaven part d'excursions escolars