11.3.08

precisió

Veig a la pàgina 29 de “La Vanguardia” la foto de més avall amb el següent peu de pàgina: La notable asistencia de votantes al colegio electoral del centro cívico de la Sedeta es una muestra de la alta participación que se registro en el municipio de Barcelona, donde siete de cada diez electores acudieron a las urnas.

















És curiós això de les fotos que serveixen per il·lustrar els articles i la manca d’importància que es dóna als peus escrits. No em refereixo al fet que la imatge no il·lustra necessàriament l’alta participació, que també, ja que podria correspondre perfectament a una participació del 40% , per exemple, sempre que casualment els votants s’haguessin trobat per atzar a l’hora de la foto. Dic que no em refereixo a aquest aspecte sinó al fet que juraria , amb la mà sobre les Memòries d’en Pujol o les que escriurà en Carod, que el que es veu no és el centre cívic de la Sedeta. De fet no passa res, es tracta d’un col·legi electoral de Barcelona i no se’n parli més. Ho donem per tancat? Quina importància té que la informació sobre el lloc que es veu sigui falsa, per bé que aproximada? Si no la desmenteix el propi diari, vol dir que no s’ha de fer cas de la credibilitat de la resta d’informacions? Per què no és verifica la exactitud de la informació, encara que, com en aquest cas, sigui aparentment sense importància? Cal dir que als fotògrafs, i als que editen les seves imatges , als possibles lectors, al mateix periodista que firma l’article, els importa més la categoria que l’anècdota i això justifica l’error? I si en lloc d’un espai electoral fos la foto falsa d’un polític assassinat...?


En fi, només es tracta d’un joc. Juguem, doncs: algú em pot dir amb exactitud on es trobava situat aquest col·legi electoral? Potser no cal que digueu res, ja sé que tothom sap que els blocaires tenim informacions molt precises i contrastades.

9 comentaris:

rhanya2 ha dit...

A l'IES La Sedeta??

miquel ha dit...

Jo diria que és molt possible, Violette. Hi he anat alguna vegada i em sembla ben bé el seu gimnàs. Veus, el que deia, els i les blocaires tenen una informació sovint més exacta que els periodistes dels papers :-)

Júlia ha dit...

És freqüent això de posar la primera foto que troben o de fer afirmacions equívoques o falses, com que -afortunadament- no som experts en tot, la majoria de les vegades passen bou per bèstia grossa.

Anònim ha dit...

Si haguessin passat pel meu, de col·legi electoral, segur que la informació seria més optimista encara... Enguany l'escola on el posen està en obres i l'espai per al col·legi electoral s'ha reduït més de la meitat. Semblava el camarot dels germans Marx... No us explico la feina que vaig tenir a plegar aquell coi de llençol assalmonat del Senat, intentar no ficar el colze a l'ull de ningú...

Montse ha dit...

jo, a l'atrotinada cabina del meu col·legi electoral, també vaig tenir problemes per plegar el llençol!

No conec el lloc, però entenc que si no ve d'un pam, ben aviat poden posar una foto de Mariano Rajoy amb el nom Josep Lluís Carod Rovira a sota... que no és possible? (ui que no, ui que no!!!)

rhanya2 ha dit...

Unquepassava, tu vas votar a l'escola Rius i Taulet de Lesseps!! L'ull on intentaves no ficar el colze era el meu!

Anònim ha dit...

Així m'agrada Pere, que els hi donis canya! Ja està bé que diguin que els blogs són una font desprestigiada!

clara

Anònim ha dit...

Doncs no, Violette, no vaig votar a l'escola Rius i Taulet. Però ja es veu que les infraestructures electorals van de mal borràs...

p ha dit...

Amb les fotos solen haver-hi errors que després no desmenteixen, encara que en alguns casos crec que saben que imatge i peu o article no es corresponen.

El que passa, Ferran, és que es tracta d'intent d'aconseguir que ens acostumem als espais petits per tal que no ens agafin de sorpresa les properes promocions d'habitatges oficials aptes només per a famílies monoparentals sense més necessits que el de tenir una caixa on resguardar-se del fred i altres elements.

Em sembla, Arare, que dintre de poc es farà el possible perquè oblidem qui és Carod, en tot cas posaran Puigcercós. Ai, ai, ai!

Els blocs, alguns al menys, com el teu i el meu, són enormement rigorosos i ens tenen una enveja que no diuen. Fixa't que a mi encara no m'han demanat que col·labori a les seves pàgines grogues.