19.11.08

esbós de futur perfecte











Ja ho heu llegit? No sé com ho heu vist, però jo, que sóc literal, m’he quedat uns instants donant-li voltes al titular abans de començar amb la lletra petita. “Presupuestos pata”? He pensat: que vol dir aquesta aposició? No haurien de posar un guionet? L’Ajuntament ha tornat a posar la pota? S’han fet els pressupostos amb les potes? Ens amenacen amb la remodelació de la pota nord, sud, est i oest? L’intrèpid Ramon Suñé denuncia el desequilibri pressupostari habitual del consistori barceloní? Bé, interpretacions massa agosarades tenint en compte la política del diari amb l’actuació dels polítics barcelonins; que una cosa és fer crítiques a actuacions concretes i una altra la desqualificació global. Res, una petita errada: la vida del municipi continua com sempre. M’ha interessat especialment la inversió de Cultura en una escola de circ –representacions incloses- al Fòrum: la Gruta del circ, diu que es dirà. Prevec que quan em jubili m’hi passaré les tardes veient jocs malabars.

Per cert, diuen que es crearan 770 noves empreses. Ostres, tu, quin poderío! Espero que algunes d’aquestes empreses sigui bars i restaurants d’aquests que es fan i es desfan: la salsa de la vida si també serveixen patates braves!


De la previsió de la pujada d’impostos i altres qüestions menors no cal que en parlem, que és just que sigui així si volem ser no només una capital, sinó també una metròpolis, com diu F. D. (que no D. F.) i algun altre. Metròpolis? Em sona.

7 comentaris:

Albert ha dit...

Doncs des de l'altra banda de Collserola, quan convé, sembla que també s'apunten a això de la Metropolis. Que tingueu sort, amb els pressupostos, vull dir. Per cert, que jo entengui que tu fas una referència a Fritz Lang, indica que ens estem fent grans?

miquel ha dit...

Que tinguis sort tu també, Albert. Ai, ai, ai!
De fet pensava en dos Metròpolis. Afegeixo imatge.
Sigui com sigui, sí, ens fem grans ;-)

Francesc Puigcarbó ha dit...

Els presuposot Pere, com deia el "Viejo Profesor" Tierno Galvan de les promeses electorals estàn fets i fetes per a no ser cumplides, deu nos en guard que s'haguessin de cumplir fil per randa. Quan a lo de pata, ja és mala idem que el corrector del diari anés a esmorçar abans d'imprimir.

el pensador ha dit...

Bona nit, pere. Em sap greu dir-te que l'errada que ha comés el diari, no està en la paraula en si, que és del tot correcte, sinó, en l'omissió de la que li segueix i la primera lletra de la següent. Paso a transcriure el titular, segons la seva redacció original:
"Tras presentar las grandes cifras, el Ayuntamiento de Barcelona desmenuza sus presupuestos pata negra del 2009"

miquel ha dit...

El que m'amoïna, Francesc, és que amb la crisi el pressupost se'n resenteixi. A veure com s'ho fan per recaptar una mica més. Però confio en ells, se'n sortiran.
Potser sí que estava esmorzant el corrector, però per mi que hi ha alguna cosa més.

Un aclariment, pensador, que em quadra una mica més que les meves cabòries. POtser encara es van deixar que la pata negra la paguem nosaltres. És clar que això deu anar a la lletra petita.

Montse ha dit...

no en dubtis ni un segon: la pata negra la paguem nosaltres, i com que ens fem grans - com diu l'Albert amb tota la raó - s'aprofiten i fan la lletra petita cada vegada més petita, així no la veiem ni amb les ulleres.

miquel ha dit...

Ho sé, Montse, ho sé. I tant li fa que facin la llita petita i no es pugui llegir: fa anys que sabem què posa, o no?