9.2.14

aquest diumenge, música municipal en honor de Santa Eulàlia


De Santa Eulàlia, la de Barcelona, se sap ben poca cosa, per no saber, fins i tot hi ha qui dubta que arribés a existir, cosa que, com és natural, no impedeix que sigui una de les patrones de la ciutat a qui es dediquen les festes aquests dies; unes celebracions menys vistoses i multitudinàries que les de la Mercè, més íntimes (?), que passen mes desapercebudes, com una mica de rebaixes. L'hivern ja ho té, això del recolliment, i en el cas de les festes eulalienques és d'agrair que es pugui circular amb poques dificultats pels espais on l'Ajuntament o alguna altra entitat ha decidit muntar alguna cosa.

Enguany, molts dels actes giren a l'entorn de la llum (com que no tinc cap intenció d'exposar el programa, deixo el lloc on es pot consultar tot). Des de dijous,  que en la modalitat lumínica projecten sobre la façana de l'ajuntament unes sessions de mapping, és a dir, d'imatges acompanyades de música que s'adeqüen a l'espai. Barcelona, en aquesta faceta audiovisual potser no és pionera, però darrerament hi ha hagut unes quantes manifestacions que m'han semblat interessants, com la que esmento -ai les rebaixes!: ja es va passar per la Mercè- i que avui constitueix el motiu musical del post.




Com a novetat curiosa, destaco l'espectacle de mitja hora Eulàlia, a càrrec de l'Esbart Ciutat Comtal, que encara es pot veure avui a les 16,45 a la Catedral. Diuen al programa (a continuació el tràiler):
La representació rememora la història de l'eloqüent jove de Sarrià que ens és presentada per una “cohort” de dotze homes que vehicularan el colpidor martiri de la noia sentenciada per Dacià, i per dotze dones, “testimonis” del seu patiment, que l'acompanyaran en tot moment donant-li empara fins a la mort.




I bones festes menors a tots, als d'aquí i als de fora que s'hi vulguin afegir!