1.7.14

Els temps de la (des)informació


Avui, per no estar informat, has de fer un esforç brutal.

J. Cuní (8tv)


Avui, per estar informat, has de fer un esforç brutal, i encara així, els dubtes sobre els resultats del procés d'informació són omnipresents.




P. S.: Si la segona afirmació és més llaga que la primera, és únicament a causa que els blogs es poden permetre un tractament del temps més ampli i a la tele, segons diuen els que la fan, el temps és or; excepte, esclar, quan l'audiència, segons els de la tele, demana minerals menys nobles.

Avui, tant a la tele com aquí, deixem de banda exemples que ratifiquin les respectives afirmacions. Tant els televidents com els lectors de blogs són prou intel·ligents per trobar-los a la seua mesura.

6 comentaris:

Júlia ha dit...

No s'ha estat mai informat de forma seriosa i objectiva de res, avui al menys pots contrastar opinions sobre un tema però, evidentment, la quantitat no vol dir qualitat. Dubtem més -i no pas tothom-perquè ja no és tan fàcil fer-nos beure a galet com en d'altres temps.

PS ha dit...


Em sembla que en Cuní no surt gaire del plató ni de la Diagonal.

Brutal em sembla excessiu, ho deixaria en "gran" i encara tinc el meus dubtes.Igual que els tinc de la veracitat de la pluja informativa, cada dia em costa més garbellar i confiar. Aquest és l' esforç.

Carme Rosanas ha dit...

Jo diria que les dues afirmacions són igual de certes... Estàs informat de moltes coses, encara que no vulguis i mai no estàs ben informat... Encara que t'hi esforcis.

Millor en primera del plural:

Estem informats de moltes coses, encara que no vulguem i mai no estem ben infirmats, encara que ens hi esforcem.

Jo ja no m'hi esforço...

miquel ha dit...

Tu ho dius, Júlia: pots contrastar moltíssimes opinions. Saber els fets ja és més complicat. I d'alguns fets no ens informa ningú.

Exacte, A.: garbellar i confiar. I insisteixo, fins i tot saber moltes coses que potser ens interessarien.

També d'acord, Carme: molt i poc. Més que en altres temps, esclar, molt més informats (o desinformats).
Al final tots fem una tria.

Francesc Puigcarbó ha dit...

s'informa a voleio, sense contrastar la noticia, ràpid ràpid. Més que informacio el que hi ha és saturació d'informació, que cal païr i destriar el gra de la palla. Crec que en Cuní es referia a aixo.

salut

miquel ha dit...

Segurament Cuní es referia a això, Francesc. Jo continuo pensant que sovint hi ha molta palla i poc gra; a vegades, ni palla ni gra.