23.7.07

ritmes

M’atabalen les rebaixes de roba: tanta gent intentar comprar encara allò que s’han estat mirant àvidament durant els mesos anteriors i que, en el millor dels casos, ha estat pensat (és un parlar) per un dissenyador analfabet en colors i volums que ha comprat cremalleres xineses, botons venusians, teles sud-africanes, i ho ha enviat tot a l’Índia, on uns nens explotats ho han cosit a preu fet per tornar-ho com un producte made in Itàlia. Peces de roba cosmopolites que no duraran una temporada , no només perquè es desfaran al cap d’unes rentades, sinó perquè els compradors s’adonaran –temporada nova- que la moda de l’estiu anterior no té ni comparació amb la de l’estiu que ve. Entro a Zara amb la Joana, que es vol comprar unes samarretes per anar a la platja. L’experiència m’ofèn, les peces per terra formen una catifa de colors que em mareja, els penjadors se’m converteixen en objectes dalinians... Pujo per la Rambla de Catalunya. En un aparador veig un vestit (?) que deu ser de la temporada que ve: mugrons a l’aire si hem de fer cas la visió. Cal pagar per posar-se’l o li pagaran per comprar-se’l? M’augmenta la taquicàrdia fins que arribo a Jofré: als aparadors no s’observa cap vestigi de possibles rebaixes, només la roba de la temporada d’hivern. Accelero el pas i procuro que la Joana no s’hi fixi: no hi ha cap preu que indiqui el valor de les peces elegants i intemporals.

M’atabalen els semàfors en què he de competir amb els guiris carregats amb motxilles i maletes amb rodes (si busqués un ofici em decidiria per fer-me constructors de maletes amb rodes). Decideixo que en les pròximes municipals no votaré cap partit que no alenteixi el semàfors del Passeig de Gràcia –Gran Via: no pot ser que, contra la meva voluntat, em converteixin en un delinqüent que necessàriament ha de travessar el darrer tram en vermell. I en tinc proves: amb la meva Olympus a l’alçada del melic (se suposa que la confondran amb un pírcing agosarat) deixo constància del fet. Que la màquina hagi fet un seguiment final particular, ho heu d’atribuir a ella mateixa, no a la meva voluntat.




Però no tot és negatiu i estressant a Barcelona. A la mateixa Gran Via –és veritat que no hi ha taules a l’exterior-, trobo un menú força atractiu a un preu irrisori que dubto que tingui comparació en cap altra ciutat europea. No, des d’aquí no us donaré cap detall, perquè no voldria quedar-me sense taula aquests dies d’estiu que competeixo amb vosaltres per les rebaixes.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Uau! Això s'ha d'investigar! Dóna'ns pistes vaaa...

Xurri ha dit...

3,50 que són gairebé 600 peles de les d'abans. Llavors no ens hagués estranyat gens - gastar 1000 en un menú era mal mirat. Encara no entenc com no ens revoltem tots indignats contra el maleït euru!!!
Fas be de no compartir, o et quedaràs sense plat a taula.

Un altre semàfor impossible: passeig St Joan- Diagonal. No el passes ni en bicicleta, ja veuràs.

I de la tonteria de la roba (totalment d'acord amb la brillant i airada descripció que en fas, indubtablement inspirada per una reacció típica que us passa als homes - pubrets - quan passeu més de 10 minuts al Zara), complementaria el comentari amb el despropòsit de les talles, "com fer-te sentir una foca quan ets un bollicao". Tot plegat pèrfid.

Hanna B ha dit...

deu n'hi do qui menu tant rebaixat!!! serà passat de temporada?¿
molt d'acord amb les teves reflexions sobre la moda. a mi també m'atabala comprar roba, i sóc dona, ens passa a algunes... i les rebaixes em donen taquicàrdies i de tot, però algun dia hi caic...
semàfors: gran tema a denunciar. jo afegeixo el de diagonal davant el corte inglés. ni corrent pots fer els dos trams seguits...

Anònim ha dit...

ehehehehe...le taglie sono maledette!
jo normalement porto samarretes L...però amb aquestes talles noves la XL em queda estreta! tots hem de ser com el Brad Pitt!

Salutacions,
Fab.

miquel ha dit...

Gran Via entre Passeig de Gràcia i Laietana. Compte no et quedis sense euros al bingo.

I quanta raó tens, xurri! De tots maneres, que no s'hagi organitzat cap manifestació indica que no sabem comptar o que ens hem afegit al carro dels estafadors.
També el tinc controlat aquest semàfor, però en direcció mar-muntanya és salvable (suposo que et refereixes al semàfor de la bnda del Llobregat, o és el de la banda del Besós?, que té una altra problemàtica)
Que no, que no és una reacció masculina, que la roba de Zara (i agafo un a botiga coneguda com a anècdota) és una porqueria, al menys pels qui aspirem a portar-la diverses temporades. Sobre les talels, m'ho he deixat: P, M, L, XL, XXL per tota una varietat infinita de cossos és ... no vull que em censurin.

No l'he tastat, Hannab, però jo també em temo alguna trampa:investigaré més a fons i ja t'ho diré.
Tots hi caiem. Jo fins i tot i caic fora de l'època de rebaixes, que encara és més greu (i espero que ningú dubti de la meva sensibilitat femenina).
No tinc controlat el semàfor del Corte Inglés de la Diagonal,però et crec. En les pròximes municipals votaré el candidat de més edat i que viatgi a peu (no crec que existeixi).

No creguis, sé segur que el Pitt també té problemes. Ara,tens raó quan dius que les talles varien cada any.

aiguamarina ha dit...

Son d'un club de class diría :))
per qué posa preu ocioclass?

per cert aixó em fà pensar en llegir la lletra petita, que molts cops no ho fem, hi possa quelcom més a sota?

Nem a fer un dinaret?

( es que no se m'acud altre manera per saber on és, ja sé que es una xorrada però noi, és el que té lleir-te, que un s'apassiona, encara que no tingui aquela idea al cap)

Besets!

Anònim ha dit...

He anat de rebaixes i m'he comprat un vestit :0))

miquel ha dit...

T'hi has fixat, aiguamarina. Bé, volia desvetllar el secret però com que em proposes un dinaret encara no ho faré. De totes maneres, em sembla que hi deu haver algun parany, com li deia a la Hanna. Investigaré a l'interior, que el meu bloc és absolutament seriós i no vull crear falses espectatives.

Més detalls, xurri. On, característiques, quan el veuré... No és suficient la teva satisfacció, et cal el vistiplau :-)

aiguamarina ha dit...

Esperem encara... a descobrir el secret Þ

miquel ha dit...

La darrera paraula és teva, aiguamarina...

aiguamarina ha dit...

I em deixes amb l'incognita, per deus... un mapa siusplauuuuuuuu!!!

Anònim ha dit...

Va, aiguamarina: Gran Via (banda mar), entre Passeig de Gràcia i ... Làuria, Via laietana...? És un bingo, així que segur que hi ha trampa. Si hi vas, ja m'ho diràs.