31.1.09

del set

La Montse em convida a fer un meme (ens pensàvem que això dels memes ja s’havia acabat i bla, bla, bla), i com que en aquestes coses sóc diligent i complidor, vet aquí l’assumpte:

Es comença per recordar el vincle de qui ha t’ha fet la proposta (veure’l més amunt).
A continuació és tracta d’elaborar el contingut del meme, que consisteix a compartir 7 fets sobre un/a mateix/a (investigant les diverses respostes dels meus predecessors, m’ha semblat que les interpretacions sobre aquest punt eren ben diverses).
Finalment, cal invitar 7 blocaires. Es tracta d’escriure els seus noms i els enllaços als seus blocs. També cal avisar-los (no sigui cosa que mai no passin pel teu bloc) que tenen un meme pendent.

Resolem:

El plaer és l’hàbit que fa que l’home trobi repòs. Hi ha deu indrets on es pot aconseguir el plaer, és a dir els sis sentits corporals, que són vista, oïda, olfacte, gust, tacte i afat. El setè sentit és la imaginació; el vuitè, l’intel·lecte; el novè, la voluntat; i el desè, la memòria. També hi ha altres vies accidentals de plaer, però només tractarem dels que hem dit.

Ramon Llull: El fantàstic. La ciutat del món. Obrador edèndum, 2008. (edició a cura de Lola Badia)

La idea inicial era compartir set d’aquests plaers (pensava deixar de banda l’oïda, l’afat... i els altres que em són negats), però m’he adonat que era un pla excessivament ambiciós per a les meves forces, així que em limitaré al primer plaer: la vista.

La vista em permet llegir i badar, dos plaers que considero fonamentals, sobretot per un home com jo de poques aspiracions i escassa imaginació. L’any 1997 (no estic segur que fos aleshores, però l’any té un 7) vaig adonar-me que si bé podia continuar badant, les lletres a dos pams del nas se’m resistien, se’m difuminaven, em fugien. Imagino que en altres èpoques el fet m’hagués produït un gran trasbals, però feia temps que s’havia inventat una solució per a casos com el meu, de manera que la meva preocupació va ser menor, fins i tot m’atreviria a dir que sentia certa curiositat pel fenòmen de la correcció òptica de la vista. Vet aquí, doncs, que em plau compartir amb tothom qui la vulgui veure la història íntima de les meves ulleres.

Imatges 1, 2 i 3. En primer lloc, unes ulleres només per llegir, les primeres i les úniques comprades a Cottet després de la corresponen revisió en un dels pisos de la botiga. El segon model (2,5), únicament per a ús en la intimitat, el vaig comprar la setmana passada en una farmàcia del carrer de santa Anna, després de constatar que les ulleres anteriors ja es resistien a mostrar-me la realitat més propera. El tercer model correpon al segon que tinc amb pràcticament la mateixa muntura que el primer de la meva nova existència visual limitada; són comprades a Tortosa dos dies després d’asseure’m sobre les seves germanes que, a la vegada, havien substituït les meves primeres bessones daurades. Si em veieu els ulls, sobretot a l’hivern, serà a través d’aquestes ulleres de vidres progressius.






















Imatges 4, 5 i 6. Podeu veure els vidres enormes i intercanviables d’unes Porsche, que ara ja no faig servir, unes ulleres que feia servir per anar amb moto de nit i, finalment, unes Ray Ban a les quals vaig fer treure el vidre original i fixar-ne uns de graduats.






















Les número 7. Donem-li un lleuger toc emotiu al meme. Les darreres ulleres són les de la meva àvia, les de la iaia que dóna indirectament nom a aquest bloc. Són les ulleres de cosir i de llegir, en aquest ordre. Un dels pocs records materials que em queden; els altres, inacabables i sempre presents.












I ara em trio les continuadores del meme (el proper meme que em passin els triats seran només senyors -de veritat?-), sabedor que percentualment –potser totalment- estic abocat al fracàs, però m’agrada el risc.

L' Aina
La Clara
La Clarissa
La Júlia
La Llum
La Lola
La Rosa

(Em disgusta asenyalar amb el dit, és de mala educació, si no puc assenyalar tothom)

14 comentaris:

Júlia ha dit...

Benvolgut Pere, no sé si faré el meme, el tema ja m'agrada, però em veig incapaç de passar-lo a set blogaires més, em temo que ho enviaria als qui ja ho estan enviant...

Anònim ha dit...

M'ha fet il·lusió que m'hagis tingut en compte!

El veí de dalt ha dit...

Amb les ulleres 7 no sé si volies sembalr-te al Pessoa o a Harold Lloyd! :)

Montse ha dit...

M'ha agradat molt el teu meme, Pere, gràcies per seguir-me el joc!

;)

les ulleres que més m'agraden són les de la iaia meme.

Anònim ha dit...

Per cert, jo no el penso fer fins que m'expliquis que nassos és "l'afat" (el sentit de l'afat?) que ho he buscat i no m'hen surto...

jaka ha dit...

Pere, bon dia, ja he fet els deures, però el meme no m'ha sortit tan bonic com el teu.
Fins aviat, :D

zel ha dit...

Jajajaja, a mi me l'han passat dues persones, i el faré, però...em sembla que quedarà aturat a casa....

Salut i petons, amic, et tin un xic abandonat, ostres, no me'n surto de la feina...

miquel ha dit...

Ah, Júlia, ja sabia que no pots resistir cap estimul d'escriure, per petit que sigui. Fantàstic meme, el teu.

Com no t'havia de tenir en compte, Clarissa, tot i que veig que em poses una condició que no dubte que tindré en compte.

No puc aspirar ni a l'un ni a l'altre, veí, però ja m'agradaria. Em conformaré a anar mirant.

Gràcies per la teva generositat, Montse.
Li diré a la iaia. Li agradarà, tot i que no era especialment presumida.

A mi m'agrada més el teu, jaka. De fet el meu és ben extern.

V, doncs, zel, anima't. Un meme sempre és un petit parèntesi divertit entre feina i feina.

Violeta ha dit...

Pere, molt xulo, el teu meme. Jo tampoc sé què és això de l´afat...

Jo, com tu, també tinc una extensa col.lecció d´ulleres. Porto graduant-me la vista des que tenia uns 17 anys. I sempre n´havia tingut un parell, les de miop. Ara, per edat, en tinc tres parells al bolso: les de miop normals, les de miop de sol i les de veure d´aprop. I em faig uns embolics...

Petons plujosos.

Júlia ha dit...

Ep, no sigueu ganduls i no practiqueu un dels set pecats capitals, el de la peresa...

Només cal mirar la omniscient Viquipèdia, ep.

Afatuosament:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Afat

Anònim ha dit...

Perdona que et digui, però jo amb el que diu la wikipedia m'he quedat igual...

Anònim ha dit...

com vba el percentatge de fracàs?
jo ja l'he fet ;)

Anònim ha dit...

*va

miquel ha dit...

El percentatge de fracàs, sorprenentment, només afecta la Llum, sempre tan misteriosa i sovint irreductible, tu ho saps bé ;-)