4.3.09

estrella de coordenades contínues

Com que aquest és l’Any de l’Astronomia i jo de sempre he tingut una certa afició a mirar les estrelles i els planetes, les constel·lacions i les galàxies, em sembla que de tant en tant escriure algun apunt sobre el tema.

Ahir ja vaig parlar d’un univers sencer de sensacions i avui em centraré en una estrella d’odi, doblement odiosa en aquest cas: perquè és una burla als jueus i una burla als catalans de parla catalana, per mentida flagrant i pel que se li vulgui afegir.

Fa uns dies en una canonada que puja per la façana de casa vaig trobar l’estrella de més avall, que deu tenir el seu origen en el fet que podeu llegir en aquest vincle. Quina paradoxa si es generalitza el seu ús, si ens la posem tot els que en aquest país parlem castellà, resultaria que els oprimits seríem enormement més nombrosos que els opressors (quins opressors? quins nazis? quines víctimes?). Passo de comentar, m’avorreix. Què hem de fer, desempolsar els nostres antics pentagrames caldeus? Espero que no, desitjo que no. Quina inscripció hi posariem? Tanta ignorància! Tanta mala bava! Tants anys que no serveixen per a res! Aquest recomençar continu! Quanta misèria!








8 comentaris:

gatot ha dit...

em sembla que és massa tard per deixar un comentari coherent i argumentat... potser torno d'aquí uns dies si no m'he begut l'enteniment encara...

però així, a la primera, se m'acut:
perquè hi han posat "castellano" en lloc de "español"? perquè s'han deixat el "sólo" ("yo hablo sólo castellano"); perquè no neguen en lloc d'afirmar? (podria ser... yo no hablo vascuence, o no quiero aprender vascuence...); perquè no usen la creu gamada directament?; o la creu sense cames?; perquè no ho escriuen tot voltant? (així hi cabrien, a més del "castellano", el francés, el inglés, el alemán, el italiano, el portugués, el suahili, i chapurreo el ruso)

vés... a vore si ara no podré dormir...

Francesc Puigcarbó ha dit...

en GATOT JA HO HA DIT TOT PER A MI, només se m'acut que és un acte més d'intransigència i ignorància de la caverna mesetaria ancorada al segle XIX

Violeta ha dit...

Pere, Gatot, Francesc, és cert, mira, d'on no n'hi ha no raja, només mala llet i analfabetisme. Afegeixo, si se'm permet, quina merda.

Petons.

miquel ha dit...

Què puc afegir?

gatot ha dit...

segur que ahir et vas quedar moltes coses al pap, pere... però si no vols afegir-hi res... (jo em vaig deixar el xinès, holandès, l'aranès, i quantes llengües més?)

m'encanta com escrius... et fas entendre; gràcies pels teus posts...

miquel ha dit...

Gràcies a tu, per la teva visita i el comentari, gatot (encara que a mi no em llepis)

Sí, és clar, em vaig quedar amb algunes coses al pap, i avui, després de veure un debat impossible a BTV encara me'n queden més, però tu i jo i els qui pasen epr aquí ja les sabem. Però va, un detall: per a quant l'ensenyament en llengua meterna dels pobres infants a ... Segòvia, per exemple. És broma, només faltaria.

gatot ha dit...

mmmm... no et llepava per si eres aprensiu als pels de gat (i per la manca de confiança, clar)...

però si t'hi poses bé, no et prometo tornar a fer-ho en un futur quan sigui capaç de tornar a comentar-te...

(avui, amb la lluna no he pogut... mecatxis, he arribat a casa i hi havia un clar de lluna que he pensat que era plena... la mentidera...!)

petons i llepades llunàtiques!

miquel ha dit...

la llengua astringent els gats -fa temps que no em llepen- em fa esgarrifances. Animals misteriosos els gats.

aviat se sentiran els udols d'amors i desamors dels gats en lluna plena. Mentrestant, simulacres.

Gràcis pels petons i les llepades. M'hi poso bé, encara que ja sigui dilluns: una altra esgarrifaça...