23.10.13

el cinema és una festa


Escolto una directora de cinema catalana (la volatilitat de la meua memòria no em permet recordar el seu nom, però sé que ha fet una darrera pel·lícula magnífica) que diu que quines credencials tenia un ministre (sí que sé el nom del ministre) per dir, més o menys, que el cinema espanyol ni fu ni fa. El ministre no havia d'haver dit el que va dir precisament per les seus credencials ministerials, en canvi, podia haver opinat des de les més altes credencials que es poden tenir per parlar sobre cinema: les de qualsevol espectador que freqüenta de tant en tant les sales. No sé si és el cas del ministre.

Per si algú vol parlar del cinema, despús-ahir, ahir i avui, moltes sales ofereixen les seues sessions a un preu rebentat: 2,90 euros. Per obtenir entrades únicament cal inscriure's aquí i imprimir l'acreditació corresponent. Si no es vol rebre publicitat, és aconsellable inventar-se un compte de correu segons els gustos, per exemple, cuirassatpotemkim@gmail.com. Diuen que els dos primers dies la iniciativa ha estat un èxit, i se suposa que avui també triomfarà; algú, sacrilegi o no, comparava les cues amb la cadena per la independència. Em pregunto si la gent ha anat majoritàriament per la substanciosa rebaixa, que ja se sap que a les rebaixes es compra tot, per comprovar, en un exercici de nostàlgia, si els locals segueixen més o menys com sempre, o realment s'interessa pel cinema.

A mi em toca demà i en aquest moment no tinc gens clara la meua tria, únicament que no dependrà de la nacionalitat del producte i potser sí de les opinions d'algun conegut, amb credencials reconegudes o no, o potser de factors aleatoris. Ens veiem a la cua, si no és gaire llarga.

8 comentaris:

Júlia ha dit...

A alguns llocs, pel que m'han dit, les cues feien esfereir, així que passo de rebaixes. Si només és pel preu no entenc que a la filmoteca no hi hagi mai tanta cua.

Carme Rosanas ha dit...

Bon cinema, doncs... a mi també em fan mandra les cues... :)

Carles ha dit...

Cues enormes a Sabadell. Vist l'èxit no els seria més rendible que els preus fossin més barats? Va més gent al cinema!

Júlia ha dit...

Si fos sempre barat la gent no hi aniria igualment, em temo. És el que dic de la filmo.

Anònim ha dit...

ja ho vaig aprofitar ahir i abans d'ahir, anar-hi avui ja seria abusar xD

miquel ha dit...

Júlia: Pie de página, méliès, VOSE. Cua acceptable. Públic variat, més joves que grans. Comencen una mica tard i aprofiten l'afluència de públic per passar massa tràilers. La peli guanya una mica si entens hebreu.

Jo tampoc estic segur que si els preus fossin tres euros anés molta més gent, però potser sí. La filmoteca no sé si és un bon exemple, fins i tot pel lloc on es troba, però sí.

Carme, com deia, cua superada i m'ho he passat bé.

Carles, veig que les cues eren a Multicines Imperial i Eix Macià. Sobre la relació preu-guanys-sostenibilitat no sabria què dir, tu ets l'economista.

Bona feina, pons. Segur que no has repetit?

Júlia ha dit...

Jo crec que la gent hi va anar més per la 'festa' que no pas pel preu, a coses molt més cares hi va molta gent.

Sobre el lloc de la filmo, considerant que al davant hi ha Casa Leopoldo, restaurant car i ple, i l'hotel actual, hores d'ara no crec que sigui cap motiu per anar-hi o no.

I en alguna ocasió puntual també hi he trobat alguna cueta, no com les d'aquests dies, és clar, depèn de sessions i oferta.

Hi ha un efecte estrany en la gent, quan les coses són barates o de franc o s'obren de forma ocasional, després si es normalitza l'oferta tornem a l'oblit. Podria posar molts exemples.

miquel ha dit...

Júlia, de tota manera el cine en les sales sembla que ja no tindrà els espectadors d'altres èpoques. No sé si un dels motius és que molta gent jove i no tan jove es baixa el material des d'internet, en alguns casos pagant i en altres piratejant. El motiu del preu jo no me l'he acabat de creure mai.

És veritat, sovint les novetats atrauen molt i després d'un temps és quan cal fer balanç