20.12.13

regalar petons escalfa


Parlo amb tres o quatre botiguers del barri que treuen fum per la publicitat institucional a través de TV3 que recomana regalar petons durant aquestes festes. Em diuen que només els faltava això per solucionar les escasses expectatives de venda d'aquestes festes, que tothom ja fa petons, més petons que mai, directament o virtualment, que, si convé, ells estan disposats a fer els petons que calgui a cada comprador que s'endugui alguna cosa de la seua botiga. L'únic en què no es posen d'acord és si haurien de fer petons segons la magnitud de la compra (un petó cada euro, cada deu euros...) o un petó solitari amb més o menys intensitat segons... La solució no és fàcil i pot conduir a arbitrarietats i malentesos.

A mi, la veritat, en la meua qualitat de comprador, d'espòs, d'oncle, de padrí, d'amic, etc., la campanya, que durarà fins a Reis, no em sembla malament. Si algú s'atreveix a insinuar que en lloc dels meus petons preferiria un regal materialment més consistent, sempre puc recórrer, a més de a la qualitat dels meus òsculs, a la campanya de la tele, que no cal dubtar que té al darrere el vistiplau de la força política majoritària del país i dels seus socis de govern, si no, de què? I si l'argument no em funciona, m'ho acaben de posar en safata avui mateix: he d'estalviar per pagar la factura de la llum que m'arribarà l'any que ve. Quina podridura d'Estat, que es fa el despistat, i la meitat dels grans acabaran als consells d'administració de les elèctriques, i d'aquí no en parlarem, que ara no toca.

Avui he parlat també amb un dependent de la botiga que té Apple a la plaça de Catalunya. M'ha dit que tenen una feinada (l'iPhone més barat -només es pot triar entre el blanc i el negre- pràcticament 400 euros). M'ha assegurat que, de moment, no tenen consigna de fer petons als compradors. Aquests americans!



4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

jo sóc més d'abraçades, la gent ens hauriem d'abraçar més, de tocar-nps més. Però si ho diuen els de TV3 ens haurem de petonejar a dojo.

PS ha dit...



Tinc fred!


Un petó :-)

miquel ha dit...

Francesc, jo em sembla que sóc un toqueta reprimit, en canvi faig més petons que mai, i algunes abraçades. De tota manera, la factura de la llum de gener posarà les coses al seu lloc.

Un petó, A. I això del fred, al final resulta que segons com té poca relació amb les estacions :-)

Carme Rosanas ha dit...

Jo també sóc d'abraçades... D'aquelles d'ós!,,

Però tampoc no faig cap lleig als petons...