11.6.15

fascinacions


Encara que amb sensibilitat escassa per a gairebé totes les manifestacions artístiques, a vegades em sobresalta una imatge, una música... No sabria explicar clarament per què, ni per què en uns casos i no en uns altres. Fa pocs dies, veient uns gats, animals que em fascinen i que tracto amb respecte, per si de cas, vaig començar a intuir una mica -una mica més- el procés que m'afecta, el motiu d'aquest sobresalt interior que esmentava. Com que encara estic a les beceroles d'entendre'l, i més de poder-lo concretar, em limitaré a presentar les imatges -gentilesa de Jordi Hurtado- per, com a mínim, compartir l'origen del que dic: fragments de pintures de Goya, Balthus, Freud, Renoir, Velázquez i Gauguin, presentades en un ordre aleatori per si algú vol jugar a les identificacions. Curiosament, quan ja tenia en ment parlar de gats, una amiga que no sabia el meu propòsit, em va fer arribar la pintura sencera de Goya: temo per la pobra urraca, pels pardals no, que estan engabiats.
 
 

 
 






 



 



 

3 comentaris:

Júlia ha dit...

Fa anys un extraordinari d'aquells tan 'extraordinaris' del Destino, amb molts articles de Luján, el van dedicar als gats i gossos i alguns altres animals en la pintura.

Assum ha dit...

Goya, Freud, Renoir, Balthus, Gauguin i Velazquez.

Miquel ha dit...

No el tinc present, Júlia, però segur que era extraordinari (ara pensava si el paper devia ser satinat o no). Em fascinen algunes visions de la realitat que aconsegueixen algun pintors.


Premi, Asssum! Properament rebràs una reproducció (sencera) de qualitat de cada pintura 😏