20.4.06

333 (mitja pausa)

(remodelar v. tr. Tornar a modelar. ESP. Modificar la forma (d'alguna cosa) per adequar-la a un nou model, una nova funció, etc.)

La remodelació em fa venir gana.

Com que vaig agafar de l’hort més alls tendres dels que necessitava (d’aquells petits de tipus eivissenc), els he d’amortitzar i no em resulta fàcil: truites d’alls, tomata amanida amb all trinxat... “A la salut a través de l’all, la ceba i la llimona”, que diria el professor Capo. Bé, doncs avui he aprofitat per fer una paella de verdures segons la recepta que em va passar la meva verdulera del mercat de santa Caterina, ara ja jubilada (també l'altra Caterina). Si us sembla la comparteixo amb vosaltres.

Ingredients per a dues, tres persones:
Alls tendres, dos o tres alls , julivert, sal, oli d’oliva, arròs, 2 cullerades de tomata, 10 o 12 mongetes tendres tallades, pèsols (me n’he oblidat), 150 gr. de xampinyons, partits en quatre parts (anirien millor els rovellons, però si no són en conserva...), coliflor (10 o 12 talls no massa grans), carxofes (2 o 3, fetes en 6 o 8 parts, depèn de la mida), dos pebrots verds, tallats a trossos petits, faves (ara és el moment). Sobretot, res de verdures vermelles (pastanagues, pebrot...) Feu servir una paella valenciana, no un altre estri.

















Elaboració:
Una vegada posat l’oli a la paella, tireu els alls tendres i abans que siguin gaire rossos (compte a cremar-los) afegiu totes les verdures. Aneu remenant de tant en tant, i quan us sembli que els xampinyons estant cuits, afegiu les dues cullerades de tomata i la sal que us sembli. Remeneu una mica més i veureu que la tomata aviat és cuita; és el moment d’afegir l’arròs. Unes quantes voltes i ja podeu afegir l’aigua que teniu bullint. Ho deixeu coure tot, afegiu més sal, i uns 4 o 5 minuts abans d’apagar el foc, barregeu la picada d’alls i julivert que teniu preparada. Tanqueu el foc, Ho deixeu reposar un momentet... i a taula.



















Això que es diu: Espero que us hagi agradat i bon profit!

11 comentaris:

Hanna B ha dit...

nyam pere, quina gana m'has fet venir..!!! la verdura ha de ser tota verda, m'ha agradat aquest manament de la paella de verdures...
el que no he entès són les dues tandes de carxofes, faci el favor d'explicar-se una mica, si li plau..

miquel ha dit...

Si la fas, ja em diràs, Hanna. Jo fa uns dies vaig fer el teu stofat xpress: mmmmm!
Res, les dues tandes de carxofes són una repetició que ara mateix elimino. Vaig seguir amb massa entusisme el teu primer manament dels blocs, i ja veus...qui no repassa...

Montse ha dit...

M'apunto la recepta! L'únic que no hi posaré són xampinyons ni cap tipus de bolet (ho sento, però no m'agraden, ja sé que és un sacrilegi, però no he dit mai que sigui una santa, ans al contrari)

Però digues: per què no hi pot anar pebrot vermell o pastanaga, per exemple? (tinc curiositat)

Anònim ha dit...

gràcies per la recepta, Pere, un dia d'aquests la faré igual. De fet, ja en faig alguna de semblant, i m'agrada que sigui amb arròs integral (remullat unes hores, sobretot!)

miquel ha dit...

No sé, arare, si no poses bolets i no t'agrada, no em culpis (de totes maneres, part del secret són els alls: els primeres i els de la picada).
Ah, la qüestió dels vermells és una mena de misteri culinari de la meva verdulera. De fet, amb els ingredients que esmento s'aconsegueix una certa unitat de sabor que trenca segons quins aliments vermells.

I jo, ramon, faré el teu bacallà, que em sembla molt més delicat -amb el bacallà trobo que no és fàcil aconseguir el punt just- que les meves verdures. L'arròs integral no m'acaba de fer el pes, però tot és tornar-ho a intentar.

Montse ha dit...

On és el bacallà d'en Ramon?

miquel ha dit...

Com que no sé si en Ramon tornarà a pasar per aquí, a continuació et deixo on pots tobar el bacallà:
http://blocs.tinet.org/blog/rosa-dels-vents/category/44/el-rebost/2006/04/19/cassola-del-tros

Anònim ha dit...

Te bona pinta aquest arròs, ja veig en el poc temps que fa que passo per aquí que deus ser un excel•lent cuiner.
Per cert m’encanta el perfum del alls tendres.

Anònim ha dit...

Doncs torno a passar per aquí. Aquest vespre, l'Isma Prados a TV3 ha fet unes receptes de bacallà fàcils i de molt bona pinta. No sé com és, però m'agradaia fer tot el que veig.
L'arròs integral, segons quin tampoc no m'agrada. El que tenen a la botiga ecològica (deu ser molt sa) no hi ha manera d'estovar-lo, sempre trobes pellofes per la boca. En canvi el que venen al Mercadona (potser no tan bo) té una textura molt agradable. Tot és qüestió d'anar provant diferents tipus. Ara que, per fer la paella, sempre utilitzo el de tota la vida, l'integral només l'uso a l'arròs amb verdures.

miquel ha dit...

Als del sud, jaka, ja ho saps, sempre ens ha agradat fer algun "ranxo". El perfum i el sabor, no?

Els espais culinaris o gastronòmics seran la nostra perdició: durant un temps m'enregistrava alguns programes, però després vaig comprovar que no en tornava a mirar cap.
Em tranquil·litzes amb això que dius sobre que a la paella paella fas servir l'arròs de tota la vida.

Anònim ha dit...

Pere, et deixo el meu comentari al meu blog.

I hi afegeixo la meva recepta dedicant-te-la, i esperant que tu que també ets cuiner amb moltes estrelles, la provis de fer ...

Bon profit!
Bon Sant Jordi 2006!
Sani