11.1.07

prefrankfurt

L’efecte Jauss ha obert un nou bloc especialitzat: l’efecte Frankfurt, que ens mantindrà informats de les vicissituds, triomfs i fracassos de la nostra literatura a l’exterior i de tot allò que s’hi pot relacionar. Bé! El seguirem. De moment ja ha aparegut el primer post.

Curiosament, el primer contacte real que jo tindré amb els llibres amb motiu de la Fira serà a Barcelona. Heu vist un cartells d’aquests que pengen als arbres i que després es reciclen per fer bosses de mà? Diu: “Setmana infantil del llibre infantil i juvenil... “ En fi, el podeu veure al final del post. Doncs l’origen de la setmana sembla que és una iniciativa del Goethe-Institut de Barcelona i la Fira del Llibre de Frankfurt, juntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Ramon Llull. El lema –sempre cal un lema- és “Llegir ens porta lluny”, però en aquest cas només caldrà un viatge curt. Vet aquí les propostes: “durant deu dies es podran visitar una gran mostra de llibres en alemany, anglès, castellà, català, francès i portuguès amb un total de 2.000 títols, les exposicions de llibres “Bon dia, estimat enemic” sobre la pau i “Corremón” sobre els viatges i l’exposició d’obres originals “La il·lustració contemporània a Alemanya i Catalunya”. Un ampli programa dirigit a les escoles, les famílies i els professionals del sector, els editors, els traductors, els bibliotecaris, els llibreters, els professors o els mestres complementa les exposicions. Els llibres ens porten més lluny i, a més a més, obren un espai per conèixer, per descobrir, per dibuixar, per llegir, per donar una ullada, per gaudir d’un ambient d’històries, per escoltar, per aprendre i per intercanviar experiències per a professionals, i per a tothom qui estima els bons llibres infantils i juvenils. “


Una proposta engrescadora, encara que només us trobeu en la darrera categoria de destinataris. A veure si és veritat. De manera que entre el 26 de gener i el 4 de febrer, no sé quin dia en concret, em podreu veure al Centre de Cultura Contemporània del carrer Montealegre. El que no sé, a mi m’agradaria, és si es podrà comprar algun dels llibres exposats; espero que sí, perquè jo, a més de visionari –no deu ser aquesta la paraula-, sóc lector i col·leccionista especialitzat.


(Web del Goethe-Institut.

I potser encara podeu participar en el muntatge. Cliqueu aquí. )


5 comentaris:

Xurri ha dit...

Heu vist un cartells d’aquests que pengen als arbres i que després es reciclen per fer bosses de mà? Diu: “Setmana infantil del llibre infantil i juvenil...

(sic).

lapsus linguae :)

miquel ha dit...

Si no fos per tu, xurri...
Ho deixaré així mateix, no trobes?

Anònim ha dit...

El que intenta treure aigua clara, soc jo, bona nit Pere, estic llegint totes aquestes “encrusijades” dels llibres i els frankfurts, escolta però aixó no son com unes llonganisses ?

:D

miquel ha dit...

De les que serveixen per lligar els gossos, vols dir? Jo sóc innocent, jaka.

Montse ha dit...

ui, ja m'heu ficat la curiositat al cos!