25.2.08

transformació de taronges

L’Arare em demana que li guardi un tall de coca de taronja i jo em prenc la seva demanda al peu de la lletra, i encantat, però em sembla que per aviat que sigui que ens veiem, el tall ja s’haurà assecat massa, i el forn d’aquí em funciona malament, de manera que m’atreveixo a demanar-li que si ella té més possibilitats de reeixir, me’n guardi un tros a mi. La coca és molt senzilla de fer i no demana gaire temps. Per si us hi voleu posar, aquesta és la recepta amb els ingredients aproximats; depèn del gust de cadascú l’increment d’algun ingredient, per exemple, les taronges.

Ingredients:

200 grams de farina
200 grams de sucre
100 grams de mantega
3 ous
2 taronges
1 sobre de Royal
una mica de sal
una mica de sucre candi


Elaboració:


Es barreja la farina i el sucre, s'afegeix el suc d'una taronja, el Royal, la mantega líquida (que no estigui massa calenta), els rovells dels ous i les ratlladures de les taronges. Quan la massa ja ha quedat prou compacta, s'afegeixen les clares a punt de neu i es remena fins a tornar a aconseguir una barreja homogènia. En el recipient adequat es fica la massa al forn, que ja està entre 170 i 190 graus. Quan la coca s'ha enfosquit de dalt, ha pujat la massa i heu comprovat pel mètode de punxar-la (no sé quan temps ha passat) que ja està cuita, repartiu el suc d'una taronja per tota la superfície sense treure el recipient del forn (abans, si voleu, haureu tirat una mica de sucre candi). S'apaga el forn i es deixa la coca a dintre durant uns cinc minuts, fins que s'hagi empassat el suc (si sou partidaris de les begudes alcohòliques, aquest seria també el procediment).
Es treu la coca i es deixa reposar fins que sigui freda. Si la feu per la nit, millor que no la toqueu fins al dia següent.

Si ho preferiu, podeu posar fins a tres taronges o fer les variacions que considereu oportunes. No crec que ens mans tan experimentades com les vostres la coca prengui mal. Ah, m'ho deixava, cal tirar una mica de sal, res, un sospir, a la pasta i a la clara.

Llàstima que ja sigui dilluns i no esteu per coques, però espero que proveu de fer-la durant el cap de setmana, i recordeu que estic disposat a resoldre qualsevol dubte que em plantegeu. Apa, bon profit!

4 comentaris:

aiguamarina ha dit...

Aixó té una sol.lució sencilla,
guarda un mos tú i un mos ella i m'els menjaré ambdós, apa!

Beset!

Anònim ha dit...

Ostres, Pere, m'has fet venir salivera!

Clara

Montse ha dit...

hmmmmmmmmmmmmmmm!!!!

per poc que pugui el faré aviat... però no sé si podré, ai...

boníssim, Pere!

miquel ha dit...

S'intentarà aiguamarina, però ja veus que el meu forn d'aquí...

Era el que pretenia, Clara. Espero que n'hagis agafat un boci.

Sí que ho era, Arare. Ja em diràs que tal.