14.10.13

antropònims homònims


Conec un home més jove que jo a qui van decidir batejar amb el nom de Francisco. La cosa no tindria cap importància si no fos perquè el cognom patern era Franco. L'home encara es pegunta i pregunta la causa de la decisió onomàstica, i no li valen respostes insatisfactòries sobre parentius llunyans amb algú que ni va conèixer.

Ahir fent una mica de broma vaig esmentar Pere Navarro, conegut líder, és un dir, socialista i, en un rampell humorístic poc aconseguit, el vaig relacionar amb un segurament no tan conegut trompetista de jazz. Sorprenentment, un dels comentaris al post era d'aquest darrer. El copio: Doncs aquí teniu al "famós" Pere Navarro... Al bo, volia dir. Aquesta broma la porto aguantant ja fa 1 any, inclús m'han arribat a presentar a un concert (que estava de substitut) com l'alternativa sensata... Així que millor que se'l canvii ell!!
Tot i això, content per veure que gent que no conec parli del meu grup i de mi, espero que Salutacions.



No sé si els dos Pere Navarro són homònims o simplement homògrafs; m'atreveixo a insinuar que a Eivissa més aviat homògrafs, però no deixa de ser una càrrega tenir el mateix nom que un personatge que passa per hores baixes i entenc el cansament que provoca haver de donar mostres d'enginy que podrien dedicar-se a altres causes més productives cada vegada que algú al·ludeix a la coincidència, sobretot en un país com el nostre propens a la ironia elemental. Per altra banda, situacions com aquesta, ben agafades, acaben formant el caràcter i enfortint l'esperit, tot i que l'afectat podria prescindir perfectament, insisteixo, ho sé, d'haver de demostrar el seu aguant.

En fi, voldria confirmar des d'aquí que, així com el Pere Navarro polític no obtindrà el meu vot, el Pere Navarro jazzman i el seu grup tenen tota la meua admiració i estaré no només disposat a anar a les seues sessions, sinó també a comprar els seus discos i a fer-ne la publicitat que calgui.

Endavant La Marina Band i Pere Navarro, el bo! A disposar.


P. S. Com que m'és impossible trobar el disc A dalt, afegeixo un tema més vell, encara que parlar de vell referint-me a un grup en què el músic més gran no arriba als 24 és un eufemisme. Aquí va un bonic so per a una tarda de dilluns, amb tooota la setmana per endavant:



7 comentaris:

Anònim ha dit...

si compartís nom i cognom amb segons qui potser no m'importaria, però amb segons qui aniria a canviar-me de nom sense problemes, total, tan sols es una etiqueta

jaka ha dit...

Ei, jo també tinc dos Peres Navarro a la meva vida, el meu metge de medicina general i un amic filòleg de català de la URV, i em sembla que encara en coneixia un altre, però ara no em ve al cap.
Del meu nom i amb el mateix cognom també en conec tres però ni ha una que te un despatx sota el meu pis, ves per on !!!
Fins aviat,

miquel ha dit...

Sí, Pons, però ha de fotre una mica canviar-se el nom perquè hi ha un altre que te n'obliga; esclar que si l'altre és mort, ja és massa tard per demanar-li responsabilitats.

Jaka, jo també tinc alguns homònims, coneguts i trobats per casualitat, un d'ells, un famós patinador artístic :-)
Ens anem veient per aquí, jaka

fra miquel ha dit...

En el meu cas tinc un homònim que a més de coincidir en nom i cognom també ho fa en professió. No el conec personalment, però ho sé per què un cop, des de un majorista de plantes ornamentals, em van enviar una factura d'ell pensant-se que era jo. :D
Sonen prou bé aquests del Pere Navarro :)
Salut!

miquel ha dit...

I no li vas pagar, suposo :-)
Sí que sonen bé, Miquel. Tenen futur, encara que la seua música és més aviat minoritària.


fra miquel ha dit...

Suposes be. he he

Vols dir que és una música minoritària? Trobo que cada cop fan més festivals de jazz...

miquel ha dit...

És veritat que hi ha força festivals, Miquel, i es venen (o es baixen) discos, però continua sent una música menys escoltada que d'altres, menys coneguda i, suposo, que amb menys músics.