2.5.14

portada


A la part inferior de la portada s'anuncia que el TSJC obliga a fer el 25% de les classes en castellà si un alumne ho demana. Anem a pams, els alumnes no solen demanar res en l'aspecte lingüístic, són els pares o les mares. Aclarit el tema, i sense entrar en els detalls tantes vegades discutits sobre l'individu i el conjunt, i tota la resta, en llegir la notícia a l'interior del diari, s'especifica una data per a posar a la pràctica aquest 25%: el 2 de juny. Tothom sap que l'aplicació de la sentència no es realitzarà aquest dia, entre altres coses perquè es recorrerà al Suprem; ho saben els mateixos jutges de TSJC. Però suposem que no fos així, que s'hagués de complir la resolució el dia assenyalat. Quina bestiesa! Com se li pot ocórrer a algú que es variarà el programa quan falta menys d'un mes per finalitzar les classes? Quin benefici suposaria per a algú? D'acord que la justícia és cega, però... Amb la justícia d'aquí sempre m'acabo perdent, i amb la de mols altres llocs.


Una altra història. La fotografia més gran de la portada ens mostra una noia que ha tingut la sort de trobar una pista que la porta a una biblioteca on recull una nota manuscrita amagada dins d'un còmic sobre S. H. (llàstima que no triessin un autor autòcton) que li suposarà anar a veure i escoltar Coldplay en directe en data pròxima. A les pàgines interiors del diari es veu la lletra de la cançó mecanografiada que ha aconseguit l'afortunada. No hi ha dubte que tots els lectors del diari seguim emocionats els detalls de la notícia i estem exultants per la troballa i el futur de la noia i de Coldplay, i ens apressem a fer una mica de publicitat; a més, alguns desinformats, si s'escau, esbrinarem qui o què és Coldplay. Fet això, reflexionem sobre les bondats del nou periodisme i, encara que sigui per un dia, tanquem satisfets el diari sense llegir res més.

4 comentaris:

PS ha dit...


Viva la Vida!...( va pel segon paràgraf) Segur que te´n vas atipar d' escoltar-la els anys gloriosos del Barça de Guardiola, els "motivava". Ara no, es veu...

miquel ha dit...

Ostres, A., ho veus com tinc una orella absolutament poc receptiva.
No, sembla que ara no els motiva prou, deu ser qüestió de llengua.

Assum ha dit...

Jo encara més satisfeta, dos dies sense llegir ni la portada:-)
És que s' amaga la justícia en aquest país, i després no hi ha manera de trobar-la.

miquel ha dit...

Deixar les "actualitats" és una bona teràpia, Assum. Jo també la prectico de tant en tant.
Fins i tot quan és ben present costa de trobar-la :-)