10.5.14

retall retroactiu


Els Sant Jordi, m'agrada llegir algun text d'escriptors escrits per Sant Jordi, o sobre Sant Jordi, o que parlin de la diada. A vegades en pujo algun, a vegades el deixo viure en un clos més petit. Hi ha vegades que la data que celebrem aquí no significa gaire res per a l'escriptor: només és un dia més d'un any concret. Com aquest 23 d'abril del dietari de Kerouak, escrita quan jo encara no havia nascut i ell tenia un futur literari i vital incert:


23 ABRIL, 1949 . La setmana passada van arrestar Bill, Allen i Huncke i els van ficar a la presó. Bill per narcòtics, a New Orleans, els altres per robatori i etc. a NY.

És temps de començar a treballar a "On The Road".

Per primera vegada en anys, vull començar una nova vida.

D'aquí a un any anirem cap a Colorado - tota la família [Kerouac, la seva mare, la seva germana Nin i el seu cunyat Paul]. I en dos anys estaré casat amb una jove senyoreta.

El meu propòsit és escriure, fer diners i comprar una gran granja de blat.

Aquest és el punt crucial, la fi de la meva "joventut" i el principi de la meva maduresa. Què trist


Conec ben poca cosa de Kerouak, sé que sempre el va rondar la tristesa, però no sé si va arribar a comprar-se la granja de blat, que és la previsió seua que m'agradaria més conèixer.

Què feia habitualment, sobretot els dies de pluja, ho sap tothom, en va parlar llargament.

The Bottoms of my shoes
són clean
from walking in the rain.

2 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Tenia 27 anys quanescrivia això... I tot i que no podria pas assegurat-ho, crec que no, que no va comprar cap granja. Va fer un munt de viatges per Nord-Amèrica...

M'ha fet molta gràcia llegir aquest fragment que ens has posat del 23 d’abril

miquel ha dit...

27 anys ja és una edat de començar a plantejar-se la vida, Carme. i ara no sé si és bo o dolent que no es comprés la granja i viatgés tant; per nosaltres, crec que bo.
Em va fer gràcia llegir aquest fragment del dia de s. Jordi :-)