10.5.06

encara al vol


... i va crear la lira aprofitant la closca d’una tortuga i la va regalar a Apol·lo i aquest, a qui devia fer més nosa que servei perquè tenia altres preocupacions més importants que anar de bolos musicals, la va donar a Orfeu, a qui vosaltres ja coneixeu i pel qual algunes no sentiu massa respecte, com va quedar comentat.

Fill de Zeus i Maia (la Maia romana és la que dóna nom, segons alguns, al mes en què ens trobem). Un dels déus més populars, com ho demostra el fet que els comerciants, els lladres (no confondre amb alguns comerciants actuals) i els viatgers s’han encomanat a la seva protecció al llarg dels temps amb resultats notables en molts casos. L’Edison de la seva època: inventor de la lira, de la flauta i de la música mateixa, de l’alfabet, de l’astronomia, de la gimnàstica, dels pesos i mesures... Sabedor que la seva eloqüència li permetrà tothora convèncer que el mal és el bé. Sempre a punt de marxar, ajudat per les ales de peus i casc. A la mà, el caduceu, vareta màgica adoptada pels metges, amb les dues serps enfrontades. Amb una vida curulla d’aventures amb déus i humans que aquí es faria massa llarg de narrar.

Vaig descobrir casualment Hermes el cap de setmana a la plaça de Catalunya, invocat per una institució que el té doblement representat –heretgia- perquè fins i tot les empreses pròsperes i tendents a l’eternitat cal que tinguin recanvis per si arriben temps de crisi –no pas ara-, encara que la contraproposta sigui més del mateix.

(les meves fonts habituals, sempre poc dignes de confiança, em van assegurar que Hermes va intentar participar en la Red Bull, però que el mateix Clos li ho va impedir al·legant que les seves ales no estaven homologades. Per mi que l'alcalde temia la competència d'un déu de veritat, conegut, com s'ha dit, per la seva eloqüència, i tampoc no podia consentir un participant amb una nuesa poc conforme a les ordenances municipals. En la foto podeu veure com es va haver de resignar a observar i a assenyalar al seu germà bessó les acrobàcies dels participants)

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja veig que descobreixes molts déus, herois i aus fènix contemplant les alçades urbanístiques nostrades i barcelonines. Ai, a veure si els anunciants de calçotets se n'aprofiten i n'hi posen uns de marca, veient la seva llibertat d'acció... Per cert, el Modernisme i la Catalunya en procés d'industrialització era molt afeccionada a posar aquest déu per força racons i elements publicitaris, he, he.

Montse ha dit...

Ep! Que jo sàpiga, per Barcelona et pots passejar vestit i també nuet nuet, com diu la nadala del Jesuset... només que llavors no podràs entrar a alguns bars, a no ser que al coll t'hi posis una corbata. Ara bé: si no tens les ales homologades,llavors ni corbata ni llacet ni res de res! Bon dia, Pere i contertulis!

miquel ha dit...

Ja ho veus, júlia, cada dia bado més. Si veus algú mirant les altures, sóc jo (els dies que vénen els avions que contracat Clos, no compten). Per poc que continuï la campanya puritana de l'ajuntament, seran ells qui acabin posant els calçotets, això sí, amb el darrer eslógan ben visible: "Barcelona és una botiga (i en lletra més petita), compreu aquests calçotets a...."

S'hagués hagut de conservar la tradició modernista i posterior.


Tot arribarà, arare, tot arribarà. De moemnt aquest el tenen exiliat a les alçades de la Caixa de Madrid i té prohibit mirar la plaça... i un encanteria les ales que li impedeixen aixecar el vol.

Xurri ha dit...

Tot seguint la línea iconoclasta iniciada amb l'Orfeu:

Hermes... son les bosses de mà i els mocadors de seda que em regala el papáa.

(s'ha de llegir amb veu nasal i accent de la zona alta).

Es clar, que per part vostre, parlar de posar-li calçotets publicitaris a un Déu tampoc no és gaire més respectuós ...)

miquel ha dit...

Ja es veu, doncs, que ningú no respecte els déus, ni els de la zona alta, ni els que es troben més prop de l'Olimp.
La nostra, en el fons, és una adequació de la figura dels déus als temps moderns en zona urbana. Jo de fet li posaria pantalons i camisa, perquè sinó no el deixaran entrar al Boadas.

Anònim ha dit...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

Isabella ha dit...

També tinc la meva ex de tornada immediatament després de contactar amb el doctor Ogbidi. el meu ex Ray Pascal em va deixar fa un any, em va deixar el cor trencat així, un amic meu em va donar aquest correu electrònic de contacte ogbidihomeofsolution1@gmail.com i whatsapp número +2348052523829. Em vaig posar en contacte amb ell i el meu Ray em va tornar amb molt d'amor. en cas que necessiteu el seu poderós encanteri, també podeu arribar a ell, el 100% segur.