21.5.06

o tempora, o mores!

M’arriba que els xinesos estan comprant empreses europees de motos. La cosa no té cap importància perquè les motos tindran les mateixes característiques que les anteriors i potser fins i tot seran més barates, encara que s’espatllin més aviat, però ningú no ven duros a quatre pessetes.

A Oropesa del Mar (Castellón, Costa Azahar, España), hi ha Marina d’Or que acaba d’obrir una –o són més?- sucursal a la Xina. En contrapartida pels turistes que aconseguirà, importarà d’aquell país els mobles dels milers d’apartaments de la “ciudad de vacaciones”. Mobles de disseny de qualitat provada, fabricats per uns artesans de reconegut prestigi mil·lenari en el camp de l’ebenisteria.

Fins i tot la Queta, la mascota de la campanya “Dóna corda al català”, ha estat fabricada a la Xina, només cal que li mireu la planta del peu per comprovar-ho. Llarga vida a la corda de la Queta!

Pures anècdotes –en voleu més?- que demostren que Pere Calders no s’equivocava del tot, però que li va fallar l’adjectiu i va errar lleugerament en el quilometratge.

De vegades, només de vegades, un té la sensació que ens preocupem massa per les coses accessòries: que si l’Estatut, que si la llengua, que si Frankfurt, que si el preu de l’habitatge, que si el Barça, que si la immigració, que si les religions... I si ho deixéssim tot en mans dels xinesos.

Beatus ille qui procui negotiis... Tempus fugit: aprofitem el moment. Com? Aquí si que no sabria que dir-vos. Potser contemplant la reintroducció del falcó peregrí en els seu antic hàbitat natural de la Sagrada Família, de Tarragona, Girona, Manresa...?

P.S. Sé que molts de vosaltres voleu saber els resultats del macrofestival d'Eurovisió -hi eren tots- que es va celebrar ahir a Atenes i no us és fàcil trobar la informació. Una vegada més us mostro la meva voluntat de servei i us comunico que la cançó guanyadora va ser la interpretada per uns goblins de Finlàndia que es fan dir Lordi (Andorra i Albània van votar les noies espanyoles). Aquí teniu la lletra guanyadora, encara no tinc la música a punt, que suposo que aviat se sentirà per tots els carrers de pobles i ciutats d'Europa:

Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!

The saints are crippled
On this sinners’ night
Lost are the lambs with no guiding light

The walls come down like thunder
The rocks about to roll
It’s the Arockalypse
Now bare your soul

All we need is lightning
With power and might
Striking down the prophets of false
As the moon is rising
Give us the sign
Now let us rise up in awe

Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah
Demons and angels all in one have arrived
Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah
In God’s creation supernatural high

The true believers
Thou shall be saved
Brothers and sisters keep strong in the faith
On the day of Rockoning
It’s who dares, wins
You will see the jokers soon’ll be the new kings

All we need is lightning
With power and might
Striking down the prophets of false
As the moon is rising
Give us the sign
Now let us rise up in awe

Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah
Demons and angels all in one have arrived
Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah
In God’s creation supernatural high

Wings on my back
I got horns on my head
My fangs are sharp
And my eyes are red
Not quite an angel
Or the one that fell
Now choose to join us or go straight to Hell

Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!

Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah
Demons and angels all in one have arrived
Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah
In God’s creation supernatural high

Hard Rock Hallelujah!

13 comentaris:

Montse ha dit...

buf buf buf, pensava que ens havies penjat la moda pret à porter per l'hivern que ve!

Doncs si "això" és el que va guanyar a Eurovisió... Què era "lo" altre?

Divendres passat, un pàrvul de P5 em va cantar un tros d'una "cosa" que es diu "Opá, yo viacé un corrá pa loj coneho y pa laj coneha"

Vaig estar a punt de derivar-lo a la logopeda! fins que em van explicar que és una cançó - una cançó!- que està de moda i que la gent se la baixa d'internet per posar-se-la al mòbil)

Misericòrdia!!!!

Violant de Bru ha dit...

Horripilant diria jo! I l'andorrana com va quedar?

Xurri ha dit...

Sempre em va semblar sospitós que l'anterior president del govern estiuegès a Oropesa de Mar. Que com és ben sabut de tots és un destí turístic elitista, pintoresc, exòtic, tranquil, i charmant, propi de mandataris de dretes als que oportunament els surten gendres empresaris que en desposen -i prenyen amb la cadència pròpia dels costums de seguir el camino- les filles d'apenes 20 anys, per mantenir-les amb les copioses rendes de les seves empreses.

Oropesa, el hot-spot dels estilosos. De fet crec que la jet set de veritat (la de la pasta, no la de perruqueres i torerus) s'hi troba continuament. Tant és així que diuen que tothom que és algú s'ha comprat apartaments a Marina d'Or, i fins i tot (diuen que)darrerament s'hi poden trobar baroneses passionalment encadenades a plataners bicentenaris trasplantats directament del Passeig del Prado.

Que ho dic perque tot aquest muntatge de Marina d'Or, a mi em fa una olor de xamusquina més pròpia dels anys 70.

Sóc l'única?

miquel ha dit...

Una mica de respecte, arare, que crec que és un vestuari inspirat en Tolkien.
I si he de parlar més seriosament, repeteixo amb tu: Misericòrdia!!!

Ei, violant, que no estàs al lloro, l'andorrana va quedar eliminada en semifinals, segons tinc entès. Ara bé, si vols sentir la cançó andorrana, i totes les altres, només et cal anar a aquest enllaç: http://www.eurovisiondownloadshop.tv/# Fins i tot pots comprar el CD del festival per 12,95 €. Potser et preguntaràs com ho sé tot això, doncs perquè sóc un europeu de pro preocupat per tot el que pasa al seu territori.

Aviso, xurri, que jo havia anat a Oropesa quan encara el president Aznar era un projecte difús, és a dir, quan era com a la foto que vaig penjar fa uns quants posts i ja hi havia un petit complex: "las fuentes de Oropesa". Era el moment d'invertir, ho sé, però la meva economia estava poc sanejada en aquella època.
La veritat és que no en tinc idea del "complex residencial" d'ara. De veritat és com dius? Vols dir que la jet set de veritat es tanca amb un lloc aparentment tan promiscu i no prefereix individualitzar-se? Haurem de buscar informació i fer llistat de personatges perquè em deixes de pedra. De la baronessa, no m'estranya que hagi anat a parar aquí, que los árboles no le dejan ver el bosque y cree que todo el monte es su oregano.
A mi també em fa olor anys 70... i Zaplana.

mar ha dit...

uppssss... anava a posar el comentari i m'adono que 365 dies fan un any
(ho he vist de casualitat)

FELIÇ ANIVERSARI!!!
suposo que avui és el teu aniversari (de bloc)
aiii... com passa de ràpid el temps... hauré de fer un pensament i... (anar a dormir)

bé, jo de tele ja saps que no la miro, per tant no opino

però això de "marinador" he de mirar que és perquè la meva filla vol anar-hi de vacances (ella si que mira -massa- tele)

mar ha dit...

en serio que anaven així de vestits els que van guanyar???

(més val que em reservi l'opinió... sobre el jurat)

miquel ha dit...

No me n'havia adonat, mar. Gràcies. Un any i 351 entrades. Hauré de fer un pensament, que treballo massa per aquí i cobro poc.
El primer que vagi a Marina d'or que en faci un resum i una valoració... que de moment és tot virtual.
Anaven així, ho he vist. No sé si ser jurat d'Eurovisión és realment un mèrit per afegir al currículum, però jo no els contractaria.

Anònim ha dit...

Constato que cada vegada costa més cridar l'atenció i que la vida és un carnaval. Respecte a l'opa voiasé un corrà, a mi em fa molta gràcia, precisament perquè mostra -i no és conya- la força de les variants dialectals, tan respectables com l'estàndard i perquè el senyor que ho canta em vau bé, crec que a Eurovisió hauria fet més bon paper i tot. L'Eurovisión és una cosa resusscitada gràcies a la incorporació a la música lleugera dels països 'nous', que més aviat eren 'vells' i també a tot això de l'operació trumfo. Tot ajuda a passar l'estona, a l'eurovisió el que és d'eurovisió i a la música el que és de la música. En el fons, un espectacle de varietés com ara els del cinema América de la meva infantesa.

Anònim ha dit...

Aixo es el que va guanyar Eurovision? heheheh
Quin nivellas!
Els nostres veins eggjpanyols van quedar 3 oi? Per la cua!!! No baixen a segona divisio per dolents???????????

Hanna B ha dit...

d'aqui a quatre dies, tots xinos, és una invasió silenciosa i subtil però molt constant, el problema és que es vulguin semblar a nosaltres (?) per exemple amb el tema marina d'horror i se n'oblidin de les seves tradicions i cançons i edificacions tradicionals. l'estètica occidental no els prova als xinesos, opino.
sobre l'eurovisió, me la vaig tornar a perdre, catxum! estic astorada que un grup tant sinistre guanyés! com serien els altres! a mi l'aspecte i la lletra em fan por, però allà a les discoteques de marbre amb fonts de colorins del marina d'horror segur que triomfen...

aiguamarina ha dit...

Una fortíssima abraçada, m'encanta llegirte !!!

Xurri ha dit...

Evidentment que és conya que la jet vagi a marinador, que té nom de sofregit.

Si hi van - que la veritat és que no em sona que hi vagin - seria exclusivament a prestar-hi publicitàriament el nom a canvi d'un xec o dos. Com ara l'ex-presi aquest d'ultratumba que encara patim.

miquel ha dit...

Un carnaval molt adient al carnaval d'Eurovisió, Júlia. Sembla que sí, que amb la incorporació de nous països la cosa ha agafat una nova embranzida. L'any que ve s'hi afegirà Montenegro.
La veritat és que no puc opinar gaire del conjunt del festival perquè la aprt que m'agradava més era la de les votacions i ara l'han agilitzat escessivament.

No, joseparnau, no et pensis, van quedar els quarts, per la cua, sí. Andorra -la pobra no va arribar a la final- els va puntuar molt bé.

No conec gaires xinesos, hanna, però em sembla que molts s'han oblidat d'una paret important de les seves tradicions. Fa dos anys vaig llegir el treball d'una alumna xinesa que parlava sobre el tema i gairebé tot era Mao i postmao o amb interpretacions noves. Una pena.
Doncs encara que ho diguis per riure, a Google sembla que hi ha molta gent que va boja buscant la lletra. Si fins i tot m'han entrat al bloc. Si aconsegueixo la cançó la podem posar al dinar que es diu que farem.

Gràcies, aiguamarina. Et tenia mig perduda, em pensava que havies plegat. Ahir em vas fer suar.

Ostres, xurri, que m'ho havia cregut, que jo sóc molt innocent.
I el que el patirem si alguns ho fan tan malament com es veu.