13.5.06

més concrecions

Ho trec del web de Cultura de l’ajuntament de Barcelona:

El gran homenatjat aquest any serà la poeta Maria Mercè Marçal. La Llibreria Catalònia convoca la marató poètica Desglaç per recordar la seva obra. Ens convida el dissabte 13 a partir de les 10 del matí a onze hores de lectura de poemes de la lleidatana. Cal inscripció prèvia per recitar.

M’hi allargaré en algun moment?

Combinant com sempre tradició i modernitat, aquest any els Jocs Florals es renoven i s’adapten al món d’avui, i s’atorga un únic premi a una persona, que es convertirà en el poeta o la poeta de la ciutat durant un any. La cerimònia de lliurament del premi serà una autèntica festa de la poesia i de la seva relació amb el conjunt de les arts.
Amb la lectura dels millors poemes publicats el 2005 (a càrrec d’Àngels Bassas i Jordi Boixaderas) i un recital de poemes de Gerard Quintana, acompanyat a la guitarra per Francesc Bertran.
Al final s’entregarà als assistents el balanç poètic de l’any 2005

Presentació: Àngels Bassas
Mantenidors: Màrius Sampere (president), David Castillo, Narcís Comadira, Ana María Moix i Enric Sòria
Coordinador: D. Sam Abrams
Dilluns a les 7, al Saló de Cent.

Vaja, que s’han acabats els Jocs Florals -la pàgina que tenien en exclusiva ja no la trobo-que l’ajuntament subvencionava des de 1859. Suposo que en faran un balanç dels 147 anys de poesia, aquí i a l’exili, i destacaran els moments més importants. En fi, que com a mínim han durat més que el tripartit. També imagino que per l’any que ve tindrem un nou nom, perquè això de les flors ja no li escau. De totes maneres, ara la cosa va per un altre cantó, ara toca la setmana de la poesia, de la qual de moment només sé que la Júlia presenta i recita a can Golferichs.

En sortir del Saló de Cent, a l’homenatge a l'Ovidi Montllor al Palau? Per cert, el PP valencià no vol que es faci l’homenatge al cantant proposat a les Corts perquè, entre altres coses, ha passat massa poc temps des de la seva mort. Heu entrat a l'Arxiu Personal Ovidi Montllor? Pocs cantants vius o morts deuen tenir un lloc tan complet a Internet; i es poden escoltar pràcticament totes les seves cançons.

I per si aquests dies encara us sobra temps, a la Fira del Llibre Antic -i del col·leccionista- del Portal de l’Àngel, que dura fins al dia 14, podreu fer les vostres inversions personalitzades -em demanen 200 euros per una col·leccioneta de contes infantils incompleta de la qual només m'interessen dos llibrets-, que segur que a la llarga seran més rendibles que comprar segells a qui se li acut en el món dels email?-.















P. S. Ja tenim guanyador dels Jocs Forals de Barcelona, els primers de l'era posttripartit. Es tracta de Jordi Valls , que treballa a la Catalònia, que va presentar al concurs Violència gratuïta (enlloc trobo les bases del premi). A partir d'ara en Jordi Valls s'ha convertit, al menys durant aquest any, en un poeta mediàtic i la llibreria, en un lloc de peregrinatge obligat. Felicitats Jordi! Heus aquí una poesia seva de Poemes inèdits (2002):

Mediàtic

La teva veu.
Del crisantem n'ha fet escorça,
per a la meva veu.

Subordinat a la decepció del soroll,
descobrires la muralla de nínxols
a la boca.

Calles de mi el nosaltres.
Parles des de mi.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Molta cultura poètica en pocs dies, però val més que en sobri que no pas que en falti... al capdavall, després de les vaques grosses venen les anorèxiques.

Montse ha dit...

jajaja, la Júlia sempre em fa riure (m'encanta la gent que em fa riure quan toca) Pere, quan baixava per l'escala anava pensant "llàstima que no he conegut en Pere, que diu la mar que arribarà tard" i rsulta que qui es creuava amb mi eres tu (la vida té aquestes coses). Espero veure't dilluns a la Casa Golferichs, eh?

I gràcies per tota la informació que ens dones (la pàgina web de l'Ovidi és una de les que més visito, juntament amb la de Llach, per treure lletres de cançons...)

Per ordre de l'alcalde es fa saber a tothom, que una fera ferotge del parc s'escaparà!

Bon cap de setmana assolellat. Un petó.

Anònim ha dit...

Feia mesos que no llegia un poema tan dolent.

mar ha dit...

ja té raó la Júlia
que més val que en sobri que no que en falti

(ara ja cal que aprofitem la setmana)
ens veiem dilluns

Montse ha dit...

Deixeu-me dir dues coses:

1) Hi ha gent que no té raonament verbal i és incapaç de fer una lectura més enllà del seu nas. Això, depèn de com, pot ser un veritable problema. O no.

2) Si l'enveja fos tinya quants tinyosos hi hauria al món!

Bé, en seran tres:

3) Sempre m'he alegrat dels èxits dels altres, quan he pensat que aquests altres han estat capaços de "treballar-s'ho".

Felicitats, Jordi, siguis qui siguis.

I una quarta, va, ja que hi som:

4) El que per mi pot ser un bon poema, per un altre pot ser un mal poema. També puc respectar això.

I la cinquena:

5) El quart paràmete no invalida els altres.

miquel ha dit...

Teniu raó, júlia i mar: més val que en sobri. Ahir ja em vaig perdre la bouesia (abans tenia un altre nom) al Marès.

Dilluns sí que no podrà ser, arare.
De res, una pinzellada de tot el que hi ha i sé.
Aquests dies l'ambient està realment ple de feres desengabiades, però mosseguen poc.
Bon cap de setmana.

La culpa, anònim, és més meva que seva. Vaig fer la tria amb el poc que tenia a mà (a Internet) i només pel títol. Ara em tocarà llegir alguna cosa d'en Jordi Valls.


No, no ens podrem veure dilluns si no és virtualment, però estaré en vosaltres de pensament.

Molt bé Arare-capitán Trueno. De totes maneres, el comentarista anònim parla especialment per mi, que vaig triar el poema sabent que necessàriament en podria haver triat de millors.
I en darrer terme, com tu dius, el quart punt no invalida els altres.

Montse ha dit...

uix, em sembla que m'he passat... demano disculpes al teu lector anònim.

miquel ha dit...

Vols dir que cal, arare? Em sembla que el lector anònim t'entén perfectament (i tu a ell). Només faltaria.

Anònim ha dit...

Jordi Valls es dels autors que treballen sense fer soroll, des de fa molts anys, escoltant, llegint, i aprenent de tothom, que tothom té coses a ensenyar.
Ha estat un premi just.

miquel ha dit...

Potser amb la nova modalitat dels Jocs d'aquest any el coneixerem una mica més, delfica.