21.1.14

opcions


He escoltat a traves de la tele que un jutjat demana (o demanarà?) al Barça que expliqui uns detalls del contracte de de Neymar. He entès ben poca cosa de les explicacions sobre el cas, tant del periodista com del president del club que, evidentment, tenia més interès a parlar de la remodelació de l'estadi.

El mateix presentador del canal de “LV” ha entrevistat el diputat Cañas (dale, Cañas, que es de goma!) sobre una investigació del TSJC en relació amb una demandaeconòmica d'Hisenda amb motiu d'uns diners d'una empresa en què participava el polític. No he entès absolutament res dels detalls del cas.

Després de pensar un moment sobre les dues informacions, he pensat el següent:

1. Les dades exposades eren insuficients per entendre amb precisió de què anava la cosa.

2. Les explicacions de l'entrevistador i les respostes dels entrevistats eren insuficients o be deficients.

3. La meua incompetència en temes econòmics potser no té solució.

4. És una vergonya que la majoria d'alumnes del país sigui tan incompetent com jo en temes econòmics després d'acabar l'ensenyament obligatori, i el postobligatori; i la llei Wert, esclar, no millorarà el nivell. Com és que es permet aquest nivell d'incompetència en acabar els estudis? Tinc les respostes.


No ho puc transcriure literalment, però penso que no em corregiran si copio el que m'ha fet molta gràcia després d'haver abat les informacions de més amunt, en el torn dels contertulians:

Ramon Espasa: Hi ha molta més gent bona que defraudadors...

Montse Nebreda: Sí? Que es vulguin dedicar a la política...?
 
 
P. S.:
Com que era fosc, m'ha estat impossible valorar l'escultura que han dedicat a Espriu als “Jardinets”. He coincidit amb una senyora una mica més gran, ella a la dreta i jo a l'esquerra, tots dos ben acotxats, en la lectura de la placa amb versos del poeta on els gossos es pixaran cada dia.

5 comentaris:

Júlia ha dit...

No crec que no ho puguem entendre, crec que s'expliquen molt malament a les notícies i als debats.

A la peli que comento, la de llop de Wall Street, el protagonista es dirigeix de tant en tant al públic dient 'vam fer això i això altre... però, bé, és igual, no ho entendreu'

La manca de profunditat amb què s'expliquen les coses a les teles i ràdios provoca aquesta incomprensió i no solament en aquest tema sinó en molts, fins i tot en coses com els conflictes bèl·lics

Júlia ha dit...

I en acabar els estudis s'és incompetent en moltes coses, t'has d'espavilar, no és excusa, he constatat que en geografia i història hi ha una gran ignorància, per exemple

Carme Rosanas ha dit...

Jo tampoc entenc res quan parlen de temes econòmics... i com diu la Júlia, la incomprensió a vegades inclou moltes més coses.

Montse ha dit...

Home, jo vaig sentir en Sandro Rosell i vaig entendre que hi ha una clàusula de confidencialitat i que per això no ho va explicar "al soci"... podria ser veritat (però també podria no ser-ho)

Quant a l'economia, en els darrers sis anys (més o menys des que va començar la crisi) he entès moltes més coses que després de tots els estudis que he anat fent a escoles, instituts i universitats. Res que em serveixi, però, per entendre el perquè de tanta incompetència a nivell econòmic dels que hi ha "a dalt de tot".

I quant a Espriu... no he vist el monument, però m'agradaria que els amos dels gossets no els deixessin pixar-s'hi. A la meva gossa, si li dius a temps "Aquí no", se'n va una miqueta més enllà, per fer el pipí. Tampoc no costa tant...

miquel ha dit...

Jo també trobo, Júlia, que les informacions dels mitjans sovint són poc clares, sigui per incompletes o sigui per un excés de complexitat que es troba fora de l'abast de molts usuaris.
Insisteixo, però, que la incompetència en economia bàsica és aclaparadora. Quantes hores ocupa l'economia en la vida (també la vida informativa) de les persones? No ho sé; però sé l'economia que s'estudia fins als 15 anys.
Quant a l'ensenyament en general, hi ha moltes matèries amb excessos teòrics i vel·leïtats diverses si els comparem amb les aplicacions pràctiques; en llengua mateix, que és el que conec més.


Carme, no sé si per a nosaltres ja és una mica tard, però no s'hauria de permetre el foment de la ignorància, també l'econòmica, entre les generacions més joves.


Tens raó, Montse, Sandro Rosell es va entendre, d'economia no en va parlant gens ni gota, però. Per altra banda, no sé si deu ser gaire legal que els socis de l'empresa no sàpiguen com es gasten una part dels seus diners. ara, si als socis els fa el pes... El futbol és així, que diuen.
Sobre economia, jo he entenc poca cosa. Durant els estudis, res de res, zero. Després, una mica d'autodidactisme, però fins i tot el ministre més inepte em podria enganyar.
Potser he exagerat en la qüestió de la placa, ja t'ho diré. Per altra banda, queda sabut que una de les funcions dels monuments és que s'hi pixin els gossos i, al menys a Barcelona, que s'hi caguin els coloms :-)