1.3.10

la Setmana del llibre en Català (assaig de protesta des de casa)

M’havia semblat sentir, potser a la ràdio, que la Setmana del llibre en Català canviaria aquest any de data i de lloc. El canvi de lloc ja l’esperava, però he confirmat la data i, efectivament, serà a partir del 10 de setembre, aprofitant la Diada, etc. al parc de la Ciutadella, on se suposa que passarà molta gent, etc.. El lloc no m’importa gaire mentre pugui arribar-hi fàcilment i ràpidament –encara que la meu seu preferida continuarà sent la de les Drassanes-, però no acabo de veure clara la data, per molt que els organitzadors hagin fet números, que mai se sap si sortiran, i hagin acordat que després d’unes vacances relaxades i amb una certa eufòria nacionalista, l’augment de vendes serà notable, sobretot en un lloc de pas com el triat. Una altra qüestió que m’agradaria saber és quina serà la proporció entre llibres de fons i novetats editorials, perquè les novetats ja les miro a les llibreries.

Tot plegat, quina festa del llibre ens quedarà a l’hivern? Per què ens treuen la possibilitat de passejar-nos entre llibres –també de comprar-ne-, d’escoltar alguna presentació, de gaudir d’alguna exposició, en aquests mesos freds en què era un plaer trobar aquest petit oasis ciutadà de cultura? Que amb el fred la gent va per feina i no s’atura? Doncs que muntin unes parades de xocolata calenta per als més llépols i cigalons amb perfum de rom per als amants de les coses fortes; tot a preu de cost, és clar. O que s’inventin qualsevol altre estímul, que per això se suposa que llegeixen i fan servir la imaginació.

De tota manera, el que realment no m’agrada és que aquesta setmana coincideixi pràcticament amb la Fira del llibre antic i d’ocasió que sol començar a Barcelona a finals de setembre i que és la meva preferida, encara que d’uns anys ençà he notat una minva de l’esplendor d’altres temps. A veure si ens entenem, per molt consumista que sigui, el meu pressupost és limitat i em fa l’efecte que no faré en una mateix mes les despeses que abans feia en dos dates allunades. Bé, no és que ho imagini, n’estic segur. I deixo a part el fet que els plaers en dosis excessives acaben avorrint (menteixo, tots ho sabeu, però...) És clar que si els organitzadors pensen en el lector accidental...

M’ha semblat que no sóc l’únic a estar en desacord amb la nova data, però tot i així, no he introduït cap virus al web de la Setmana del Llibre que, segons Google, pot espatllar l’ordinador si ens atrevim a entrar-hi. Jo dic el que penso, però sempre hi ha el lector emprenyat i poc dialogant: és cosa del país.

Annex

Assessoria subministrada per Google
Navegació segura
Pàgina de diagnòstic per a http://www.setmanallibre.cat/


Quin és l'estat actual de www.setmanallibre.cat?
Aquest lloc està a la llista de llocs sospitosos. Si visites aquest lloc pots malmetre el teu equip.
Durant els darrers 90 dies, part d'aquest lloc es va marcar 1 vegades per activitat sospitosa.

Què va passar quan Google va visitar aquest lloc?
De les 2 pàgines que hem provat durant els darrers 90 dies, hem detectat 1 pàgines des d'on es baixa i s'instal·la programari maliciós sense el consentiment de l'usuari. L'última vegada que Google va visitar aquest lloc web va ser el 2010-02-15 i l'última vegada que s'hi va detectar contingut sospitós va ser el 2010-02-15.
Malicious software includes 1 scripting exploit(s), 1 exploit(s).
Hi ha programari maliciós allotjat a 1 dominis, inclosos els dominis: panoli.net/.
Sembla que 1 dominis actuen com a intermediaris a l'hora de distribuir programari maliciós als visitants d'aquest lloc, inclosos els dominis: cambrallibre.cat/.
This site was hosted on 1 network(s) including AS20718 (AS_ARSYS).

Aquest lloc web ha actuat com a intermediari, fet que ha provocat un augment en la distribució de programari maliciós?
Durant els darrers 90 dies, sembla que www.setmanallibre.cat no ha actuat com a intermediari en la infecció de cap lloc web.

Aquest lloc web allotja programari maliciós?
No, durant els darrers 90 dies aquest lloc no ha allotjat programari maliciós.

Com ha passat?
En alguns casos, és possible que un tercer afegeixi codi maliciós per legitimar llocs web, la qual cosa pot provocar que es mostri un missatge d'advertència.

Passos següents:
· Torna a la pàgina anterior.
· Si ets propietari d'aquest lloc web, pots demanar una revisió del teu lloc web amb les Eines per a administradors web de Google. Trobaràs més informació sobre el procés de revisió al Centre d'ajuda per a administradors de web de Google.

Pots optar per accedir al lloc pel teu propi compte i risc. No obstant això, has de tenir en compte que, en general, el programari maliciós s'instal·la sense que ho sàpigues o l' autoritzis quan visites aquests llocs, i pot incloure programes que poden esborrar informació del teu equip, robar informació personal com contrasenyes i números de targeta de crèdit, o alterar els resultats de les cerques que fas. Per obtenir més informació sobre aquest tipus de llocs, visita la pàgina StopBadware.org (en anglès).

2 comentaris:

Clidice ha dit...

curiós el missatge que et dóna! ara doncs el llibre en català és un codi maliciós? tse tse (programadors de pa sucat amb oli!)

miquel ha dit...

Sí que tot plegat és ben sospitós.