30.7.06

postal religiosa

Si no fos perquè els conec poc però prou, em sorprendria la quantitat de gent que assisteix a missa. I a més, van una mica abans de l’hora per assajar els càntics. Un poble ben curiós, aquests adoradors d’ossos; això sí, cal que siguin grans -els detalls no importen-, els ossos.


















(de la catedral de Bilbao)

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Les relíquies continuen, però, encara que en un altre context, després d'haver anat a veure l'exposició dedicada a Marilyn Monroe i veure uns cabells amb denominació d'origen penso que no hi ha ossos perquè encara existeixen certes limitacions, sobretot de cara al públic. Per cert, al cap i casal ens sembla que això de la missa s'extingeix, però és una falsa visió, només cal voltar una mica.

Montse ha dit...

Ép, mestre, que n'hi ha alguns, que els tenen molt grossos!

mar ha dit...

això!
segurament van donar els "c-ossos" en pro de la investigació... no passa cada dia que es pugui estudiar el cos d'un sant...

aiiiii.... faig broma però realment ho trobo macabre

un pató de benvinguda

mar ha dit...

pató... volia dir petó

Hanna B ha dit...

no entenc què feia el marquès del villagodio amb el cos de sant fructuós, el cap de sant bonifaci i grans óssos d'altres martirs...
!!!

mar ha dit...

epppssss.... he decidit marxar demà mateix de vacances que sinó la feina no s'acaba mai...i ja he treballat prou (massa) aquests darrers mesos

un petó de vacances

bellosoli ha dit...

buf, quin pal anar a missa a veure com les iaies llueixen joies...

Xurri ha dit...

Fullejant gandulament la premsa l'altre dia vaig llegir que uns investigadors han pogut confirmar que els ossos que conserven a Sevilla són realment d'en Colón (Colom?). Val a dir que respiràven alleujats perque en cada experiment d'extracció d'ADN perdien uns mil.lígrams del conegut navegant, i la perspectiva que no en quedés res de la rel.líquia els esparverava.

Hi ha quelcom que se m'escapa en la questió relicària i adoratriu d'ossos. Deu provenir d'una primitiva actitud o creença com la dels canníbals - l'incorporació de les virtuts i fortalesa de l'enemic mitjançant les seves despulles. Potser guardem tots aquest ossos per a una mena de gran caldu que prendrem amb Sant Pere el dia del judici final?
Ara mateix vaig a missa a confesar-me. Crec que se m'està heretgint l'ànima amb l'inactivitat vacacional.

miquel ha dit...

Això, Júlia, que hi deu haver qui en privat deu tenir els ossos i que potser fins i tot ha aconseguit la clonació de la M. Algun dia en sentirem parlar.
Potser tens raó amb això de la missa, però ja saps què passa, que un volta més quant està fora de casa que a casa.

No ho dubto, arare, ;-)

Sí que és una mica macabre, mar, i impúdic, encara més quan es veuen exposats... i les momificacions...
Ben fet, això d'agafar-te vacances, jo també ho trobava que treballaves massa. Passa-t'ho molt bé.

Doncs jo tampoc no ho entenc, Hanna, però ja saps que hi ha gent molt fetitxista. El que també m'estranya és que els parents dels sants no reclamein el seus ossos -potser els han llogat?-. Investigaré.

A mi també em resulta un pal anar a missa, bellosoli, però sobretot des que no la fan en llatí i l'entén tothom: li han tret tant de misteri...

Això de la investigació és terrible. A més de la desaparició de l'investigat, resulta que ara diuen que Colom era un dolent i que no va descobrir res.
Just, xurri, l'adoració de les relíquies és el mateix que practicaven -practiquen?- els caníbals, però més espiritual.
(I tant que t'has d'anar a confessar, aquesta heretgia del caldo et costarà com a mínim una peregrinació a Terra Santa de penitència -en època de conflicte-)

Anònim ha dit...

Looking for information and found it at this great site... asthma forum tattoo removal Diet lipitor pill Cheap car rentals in History of viagra

Clipping Path Service ha dit...

I'm personally a big fan of provisionals blog. Thanks for sharing this post.