26.1.08

quins llibres t'emportaries a una illa deserta?

En les cartes dels lectors de “La Vanguardia”, aquests darrers dies apareix un meme que no sé qui va ser el primer a suggerir i que reprèn una proposta ja antiga: Quins cinc llibres t’emportaries a una illa deserta?

Em sorprèn que, fins on jo les he llegides, totes les respostes facin referència a llibres que ja es coneixen. Entenc que quan un té possibilitats nul·les de trobar una llibreria o una biblioteca el que ha de procurar és agafar cinc llibres de la biblioteca del vaixell que s’enfonsa, si té temps, que encara no hagi llegit. Ja tornarà als seus llibres preferits quan el rescatin i pugui tornar a casa. Trobo que rellegir podria espatllar una mica l’aventura de trobar-se amb el recomençament provisional en un nou espai encara per descobrir.

Doncs ja ho sabeu, si a algú se li acut reproduir el meme dels llibres a l’illa deserta en algun bloc, que no me’l passi perquè no sabria què respondre.

11 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

No sóc de memes, es un pal, ara, a una illa deserta, tinc molt clar que m'emportaria: El Corte Ingles i Maruja Torres.

Júlia ha dit...

Maruja Torres? per favor, Francesc!!!

Jo els primers que trobés, certament. Si es pot triar, doncs un manual de supervivència, allò dels castores i un llibre sobre herbes i herbetes i les seves aplicacions diverses.

Ja fa temps que no faig memes, em sap greu que a algú li sàpiga greu, va ser bell mentre va durar, però hem de canviar el xip, que diuen.

No em puc endur l'ordinador????? amb connexió, és clar.

aiguamarina ha dit...

M'ha agradat aquesta punta que li has trobat a l'assumpte.

Una abraçada!

Llum ha dit...

I qui diu que s'ha d'enfonasar un vaixell per anar a una illa deserta? No s'hi pot anar per voluntat pròpia? :-)

zel ha dit...

Jo com llum, voldria anar a una illa deserta per voluntat pròpia i que em deixessin una pila de nanos per fer un experiment educacional, sense res més que llibres que no fossin de text!!!!!!


Petons, apala, perquè escrius tant i tant? Tinc feinada si no passo cada dia i m'agrada passar...

p ha dit...

Ostres, Francesc, ets molt ambiciós: el Corte Inglés amb dependents i tot?
Explica, explica... pensaments libidinosos amb la Maruja Torres?

Et pots endur l'ordinador, és clar, però també va bé descansar una temporada de les màquines. Un comença amb l'ordinador i després es deprimeix perquè no s'ha endut la rentadora i el microones i el rentavaixelles... I l'illa deserta acaba plena d'endolls.

És que no és així, aiguamarina :-)?

Dóna, llum, això del vaixell ho diuen els de "La vanguardia" que a mi també m'agradaria anar per voluntat pròpia i sense cap trauma marí. Pensant-t'ho bé, jo potser preferiria anar acompanyat a una illa deserta, encara que després ell o ella i jo féssim bona part de la vida per separat.

No, no, zel, més nanos, no. En una illa deserta, tant si s'hi arriba accidentalment com per voluntat pròpia, s'han de fer vacances. En fi, si vols nanos, almenys que te'ls enviïn quan ja portes uns mesos de solitud a l'illa.
Mira qui parla, tu si que escrius molt, i llarg, i més consistent que aquí :-)

Montse ha dit...

ostres... amb la maruja torres? jo preferiria el Brad Pitt, ves, tot són gustos!

Sis llibres? Per què sis? O eren cinc? Jo m'enduria els que em capiguessin al cabàs (es podria dur cabàs?) però potser abans que els llibres m'enduria tot el que em pogués fer falta, sóc molt tanoca, jo, per a les illes desertes i no me'n sortiria pas tan bé com se'n sortia el nàufrag aquell... això d'inventar-me un amic amb una pilota de beisbol no sé si...

d'acord, potser triaria el diccionari català-idioma-de-l'illa-en-qüestió (ah, no, que hem dit que era deserta) fora diccionaris!

vaaaaaaaaaaaa siiii, algun de la Rodoreda hi hauria, segur!

mar ha dit...

jo m'enduria un llibre en blanc i un bolígraf
(bé, ja conneixes com sóc)

eiii, moltes felicitats, arare!!!

salutacions a tots
i un petonàs per a tu, pere

Unknown ha dit...

Fins fa poc, m'hauria apuntat a fer la llista...
Darrerament, per culpa de tot plegat ... sobre tot per culpa de la moguda internetòfila arreu i en tots els camps, m'apunto a demanar un portàtil amb connexió wifi per satel.lít al google i a la wikipedia ... per llegir de tot i no acabar...

De totes maneres, per treure un mínim de suc al que diu en *Pere (mira que em costa d'escriure pere!, no hi puc fer més!) diré que no estariaa malament que cadascú fes una llista, la Júlia inclosa, encara que no li agradin els memes, això sí, amb una condició essencial...
Que cadacú citi 5 o 6 llibres però que expliqui perquè els tria... aquest és el quid de la qüestió el perquè més que no pas el llibre ...

El meme, ben memat, hauria de llegir-se de la següent manera: quins cinc o sis llibres t'han produit alguna ferida o orgasme essencial a la teva vida de manera que mai més no els has pogut oblidar?
Podries no citar ni el títol. N'hi hauria prou, això sí, que ens que expliquessis en què t'han afectat... Peruè, ben mirat, l'únic important de veritat a la vida és el factor humà.

Oi que m'explico una mica? Així ho espero. Voilà

Francesc Puigcarbó ha dit...

Veuràs, a qui m'hi voldria endur es a na Laura Conejero, però hom ja te una edat i amb la Maruja, espero,o em sembla, ens divertiriem força.

p ha dit...

res de dicionaris, arare, que en les illes desertes cal inventar-se un nou idioma. I compte amb qui et vols emportar, que ara -recorda-ho- ets àvia, encara que estic segur que a en B. P. no li faria res perdre's amb tu... però aquesta ja és una altra història.

M'ho havia de pensar, mar, que tu en lloc de consumir crearies. Bé, miraré d'aparèixer per l'illa quan ja tinguis alguns poemes escrits... encara que per què esperar ;-)

No, sani, que internet se'ns acabarà menjant. Deixem l'illa verge d'ones (de les hertzianes, vull dir) fins que no poguem més.
Una bona pensada la que proposes, perquè no l'encetés en el teu bloc o en un de nou per a l'ocasió, jo ja em vaig pensant la meva col·laboració :-)

No et (em) mensyvaloris, Francesc: la Conejero estaria encantada, però potser encara no en té l'edat... La Maruja em fa una mica de por.