20.1.08

Starking delicious

La serp replica a la dona: “I ca! No morireu pas. Déu sap prou que el dia que en mengeu se us obriran els ulls i sereu com els àngels, que coneixen el bé i el mal”.

Gènesi 3: 4-5


Des de fa uns mesos que a la meva Bíblia de butxaca gairebé se li ha despenjat una tapa i no sé si hi ha algun sistema que li pugui enganxar com si no hagués passat res.

En sortir de can Batlle vaig anar a una llibreria que es troba a menys de deu minuts per veure si li trobava una substituta que fos exactament igual. No, ja no la fan igual; ara és externament molt menys atractiva i no em vaig decidir a canviar-la. En canvi vaig comprar dos llibres que no tenia previstos. És ben curiosa aquesta llibreria: està situada al centre de la ciutat en un edifici “singular”, però en un dels carrers menys transitats, únicament de pas. Sempre amb poca gent, les seves prestatgeries i els seus taulells els ocupen llibres acabats d’editar i també d’altres que fa temps que han desaparegut dels comerços més convencionals. A més, també edita els seus propis llibres, difícils de trobar en altres llocs. Que jo recordi, no hi he entrat més de cinc vegades, i potser exagero.



Ja al carrer em vaig adonar per primera vegada del detall que ornamenta la seva porta: aquesta serp que podeu veure en la imatge de més avall que ofereix la poma del jardí de l’Edèn a tots aquells qui entren al local. Aquest poma vermella, brillant, tan temptadora, em va semblar un símbol genial en una llibreria, i més en una llibreria religiosa. No discutiré si a dintre es pot trobar el bé o el mal, però sens dubte sí que es troba el coneixement que ens pot fer una mica més lliures i ens apropa als àngels o als dimonis. Aquest cop vaig fer bondat i la meva tria crec que m’apropa als àngels.

3 comentaris:

zel ha dit...

M'has de dir on trobar llibres "de vell", perqwuè m'he emocionat en llegir el post del "enanito" És que jo explico contes als nens, saps? bé, vull dir que dos dies a la setmana, havent dinat, en recullo un piló i anem a explicar i escoltar contes. I el que sempre busco són edicions antigues, perquè tot i que tinc una bogeria de llibres de contes (M'he gastat una petita fortuna) el que em costa més de trobar són edicions antigues i tal com s'escribien i explicaven abans, ara tot ho endolceixen i ni els Grimm ni els Andersen tenen la màgia i cruesa original.... Ostres, m'he explicat? Una abraçada!

Anònim ha dit...

Jo sóc més de golden, també delicicious, les starking, les reinetes i les royal gala em recorden els problemes que ens posava el profe de mates de l'institut :)

miquel ha dit...

Bonica feina, Roser. Miraré de fer-te una llista de llibreries de vell a Barcelona, encara que que en trobis més o menys és sovint fruit de l'atzar. De tota manera, si escrius iberlibro a Google et portara a un portal amb moltíssimes llibreries de vell i pots buscar per autor, per títol... í t'interessen te'ls porten a casa (alguns preus són prohibitius) A Internet es poden trobar força contes, per exemple en els web que t'escric me´s avall hi ha 156 contes d'Andersen en espanyol i altres llengües:
http://www.andersenstories.com/es/andersen_cuentos/list En parlarem...

Ah, xurri, jo també em menjo una golden cada matí`. No et preocupis, la serp té una poma per a cada persona i fins i tot crec que té varietats descnegudes. No recordo si a mi els profes de mates em parlaven de pomes, el més segur és que ja se les havien menjat totes abans d'arribar a l'escola... eren temps difícils.