9.11.12

primera hora de campanya



No entenc res. Miro la cadena d'esports de “la nostra” i veig que fan un “30 minuts” sobre la repercussió de la guerra del francès a Catalunya. La guerra considerada com a esport em sembla molt agosarat, políticament incorrecte, però coses més estranyes hem vist als mitjans. A tots els canals de la Corporació passen el mateix programa. El primer pensament que tinc és que s'ha produït un cop d'estat autonòmic, encara que el tipus de documental no m'acaba de donar les pistes sobre la identitat dels possibles colpistes; després se m'acut que algun il·luminat ha pensat que aquest ”30 minuts” pot ser una bona introducció a la campanya electoral... No passa gaire temps fins que em queda clar que es tracta d'una vaga dels treballadors de la cadena. Ho confirmo a l'”Ara”:


Els sindicats amb representació a TV3 han decidit iniciar la vaga parcial a les 23:30 hores d'avui i finalitzar-la a la una de la matinada, de manera que l'aturada afectarà l'inici de la campanya electoral catalana, que comença a mitjanit. Segons destaca el comitè d'empresa en un comunicat, s'ha fet d'aquesta manera per tal que "afecti els partits polítics més que la ciutadania".

L'objectiu dels sindicats és cridar l'atenció dels partits polítics catalans sobre "la importància de la televisió pública i nacional de Catalunya com a estructura de país i, per tant, de la necessitat de comptar amb els recursos humans i tècnics suficients i d'apostar per la producció interna com gestió eficient dels recursos públics", segons CCOO.

El departament d'Empresa i Ocupació no ha decretat serveis mínims perquè no considera que la vaga vulneri el dret dels ciutadans a accedir a la informació, segons el comitè d'empresa.

Uf, els partits sí que deuen sentir-se afectats, segur que la majoria de teleespectadors hem mantingut al canal i ben pocs deuen haver canviat a les altres emissions de les competències. Els partits polítics deuen estar desolats pel buit informatiu de mitjanit de TV3, Esport3, etc. No m'estranyaria que bona part de les declaracions de demà dels caps de llista valorin en tots els aspectes aquesta vaga salvatge.

I els sindicats -o són els diaris?- també ens deixen la cosa clara. I el manteniment dels llocs de treball...? Per altra banda, el departament d'E. i O. té tota la raó, el documental que passaven no només no vulnera el dret dels ciutadans a accedir a la informació sinó que han estat més informats que si s'hagués fet el seguiment en directe de l'inici de la campanya electoral, a la fi tot el que han dit ja ho hem sentit fa dies i ho tornarem a sentir i en canvi la majoria sabíem ben poca cosa sobre el setge de Girona. Jo, de tota manera, he escoltat una estona les connexions que feia Cuní.

2 comentaris:

Olga Xirinacs ha dit...

Com que jo em posaria dins d'una closca fins acabada la ressaca de les eleccions, la cosa ja em va bé. Llàstima que només fan males pel·lícules.

miquel ha dit...

Ho veus, Olga? Al final faràs com jo, que per sortir de les males pel·lícules veuràs debats que et posaran a cent. La curiositat dels humans és la nostra glòria i la nostra creu.