22.6.05

Fora la música!

Ja està, ja s’ha acabat el dia de la música (quina collonada això del dia de). Com cargols en època de sequera, els músics han guardat els instruments ens els estoigs i s’han tornat a amagar després de la pluja abundant i artificial que han facilitat les autoritats per fer-los sortir. L’any que ve, més. Mentrestant, a sobreviure com es pugui amb les quatre gotes escadusseres que de tant en tant algú (qui?) deixa caure.


I farem memes on parlarem de llibres i de sons, però continuarem vivint en un país on la lectura és escassa i l’educació musical, pèssima. I continuarem baixant la música d’Internet perquè comprar-la resulta caríssim i els músics ja s’ho faran, com tothom, a més, si tot s’ho emporten els intermediaris. I no anirem a escoltar més que els concerts ben promocionats i els dels amics que actuen al bar de la cantonada reconvertit per una nit en un auditori a la nostra mida. I al batxillerat tocarem la flauta i poca cosa més, perquè la música, ja se sap, és molt bonica, però hi ha coses molt més importants a fer per convertir-se en homes i dones de profit. I els músics, com tants altres artistes del país, diu que aniran nord enllà on la gent..., tot i que preferirien quedar-se a la taverna amb els amics... Però a la taverna no poden tocar perquè l’amo diu que li costa molt aconseguir els papers oficials que li permetrien deixar escampar les melodies...


A mi, la veritat, aquest tema no m’interessa gaire. A la fi, ni sé solfa ni toco cap instrument i, a més, tinc l’oïda fatal. Un post curtet, doncs.


Ja s’ho faran!