4.6.09

Europa, Europa! Europa?

No tinc clar què sé d’Europa. Diria que conec millor el funcionament polític i econòmic dels Estats Units, per exemple, però també seria fals. No he llegit cap carta de les que m’han enviat a casa els meus possibles representants europeus, fins i tot la Rosa, i he seguit amb desgana i sovint amb escepticisme les manifestacions dels partits als mitjans de comunicació. No és que sigui euroescèptic, que també, tal com va tot, sinó politicoescèptic. Com es pot ser una altra cosa després de veure aquestes campanyes lamentables en què el que predomina –no és cap novetat, però cansa- és la desqualificació del contrari i l’oblit secular que els representants estan al servei dels seus votants i dels votants dels altres? Com es pot confiar en aquests polítics tan limitats, tan de fireta, que no obstant això prendran decisions transcendentals que decidiran o influiran en el futur d’individus i col·lectivitats?



Votaré, sí, però amb escepticisme, sense ganes, des de la ignorància que no he sabut , no he pogut o no he volgut vèncer.

Tantes preguntes que no tenen resposta! Si entenem la política com l’art de la utilitat (?), per exemple, em faig una bateria de preguntes que considero de difícil resposta. Parafrasejant lliurement Sorenson:

Què pot fer Europa per Catalunya?
Què pot fer Catalunya per Europa?
Què pot fer Europa per Maçanet de la Selva?
Què pot fer Maçanet de la Selva per Europa?
Què pot fer Europa per mi?
Què puc fer jo per Europa?

Que pot fer Europa per Europa?

De tant repetir una paraula, de vegades acaba perdent sentit:

Quina Europa?
Què és Europa?

I malgrat moltes més possibles preguntes de contingut més específic que tampoc obtindrien resposta, votaré. Encara no sé ben bé què, qui, ni per què.

O potser no votaré.

6 comentaris:

quim roig ha dit...

El que és trist és que els candidats no pensin en Europa sinó en els vots...

kika ha dit...

el meu post d'avui et pot semblar una còpia dolenta del teu, però la veritat és que ja l'havia escrit i penjat abans de llegir el teu... sinó no ho hauria fet :-)

Júlia ha dit...

Què és Espanya?
Què és Catalunya?
Què és el Poble-sec?


Tants caps, tants barrets, em temo.

Jo, potser tampoc. O sí, no ho sé. Què hem de fer????

Francesc Puigcarbó ha dit...

Segons la constitució Espanya és una nació, Catalunya nacioneta i Europa no ho sé ni jo....
Ara, al càrrer on visc forma part d'Europa i la meva vila també, el que em pregunto es si la patuleia duodenal cagarrinoide profilàctica, talment nomenada classe política saben de que va aixó d'Europa.

Vota Batman!

Anònim ha dit...

EUROPA UN ALTRE QUIMERA.
ELECCIONS EL JOC DELS MEDIOCRES.
DEMOCRACIA...UNA IL-LUSIO AXAFADA PER LA PARTIDOCRACIA.
JUGANT AMB BCN.

miquel ha dit...

I encara més trist, quim, que rarament (per ser condescendent) sabem què pensen.

Kika, per favor!, el teu post em sembla molt més clar que el meu. Jo sovint m'embranco en abstraccions per acabar dient ben poca cosa. Ja veus que m'has estimulat a les concrecions :-)

D'Espanya i catalunya encara en podria parlar, Júlia. Del Poble-sec, no tant, entre altres cosews perquè tu m'enxamparies en ... ;-)
Molts barrets i pocs caps, Júlia, aquesta és la realitat.
Uf! Hem de votar, ni que sigui pel que diu la kika en el seu post d'ahir.

I ja no parlem dels ajuntaments, les comarques, els territoris..., Francesc, que com diu la Júlia, tants caps, tants barrets.
Jo de l'Europa geogràfica en tinc una idea lleugera, però de la política... potser algun dia. Som o no som europeus?

Et noto pessimista, Oliva, però t'entenc perfectament, i que consti que, posats a triar, em sento més universal que europeu. O, si em permets una confessió en veu baixa, més marroquí -Mahoma a part- que suec. Ja canviaré, potser