1.7.05

segona parada

Vista l’exposició de Joan Panisello, continuo baixant, ja sense cap més propòsit que el d’anar badoquejant, per la Rambla de Catalunya, i em crida l’atenció l’anunci d’una exposició a la Sala Rovira (Rambla de Catalunya, 62), la petita papereria que sol muntar a la sala del fons algunes excel·lents exposicions. Aquesta vegada el títol és "L’estiu i els llibres" i hi ha mostres de quatre il·lustradors que tenen en comú la seva col·laboració en algun moment a la revista "Cavall Fort".

D’esquerra a dreta es poden veure els dibuixos de Cristina Losantos, en què el caos, sovint de situacions de la vida quotidiana, és una constant i els detalls són un element bàsic a tenir en compte (al final del post podeu veure un autoretrat de l’autora, que ahir es trobava a la sala, en la seva taula de treball, una mica més endreçada que la meva, us ho asseguro); Joma presenta únicament unes escultures, de vegades amb elements diminuts, que tenen com a motiu principal el llibre; Fina Rifà (entreu a la seva pàgina), amb uns traços subtils, de vegades més insinuats que acabats, amb una preocupació per la investigació estètica evident i amb poc recarregament, basa tota la seva mostra, realitzada amb aquarel·la, també en el llibre i la lectura, amb personatges femenins com a principals protagonistes; Finalment es repeteix el tema del llibre i les lletres en els dibuixos, de línia més gruixuda i amb una lleugera semblança amb els de la Cristina, de Francesc Rovira, que també té una pàgina pròpia a Internet -fantàstic el seu drac-.

No cal que porteu pressa per visitar l’exposició, que es mantindrà fins el 24 de setembre; això sí, si voleu i podeu comprar alguna obra, haureu de córrer una mica perquè tot i que només fa dos dies de la inauguració ja vaig veure molts puntets vermells al costat d’algunes il·lustracions.

En fi, en aquests dies de calor intensa entrar a la Sala Rovira és assegurar-se una bona alenada d’aire fresc per poder continuar suportant l’escalfor estival.

P. S. Fa poc en Jordijuan dedicava un post a F. Rovira al seu blog "Uff". Coneixeu el blog?
I una altra notícia que us pot interessar per al cap de setmana. El "SupermerCAT de revistes", que podeu visitar des d’avui fins diumenge a Alella.


L'original, evidentment, és molt millor.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Un dels meus llibres està il·lustrat pel Rovira. Genial.

Anònim ha dit...

Un dels teus llibres? Qui ets? No s'hi val a ser tan anònim (anònima?). Realment en tots tres casos i en estils diferents sçon unes molt bones il·lustracions (gairebé totes).

Anònim ha dit...

Diguem que sóc una força "habitual" de la teva pàgina i tu també de la meva...

Anònim ha dit...

Ui! Quan dic "força" vull dir "bastant". "Força", aquí, no és pas substantiu... Hi passo menys del que voldria, perquè no hi ha temps, no hi ha temps de passejar tranquil·lament pertot arreu i de deixar comentaris a totes les pàgines interessants... I és una llàstima...

Anònim ha dit...

Genial, no me n'hagués adonat del substantiu. Ets una "força" de les galàxies o del senyor dels anells? Esclar que sé qui ets. Però no ho direm si tu no vols. A canvi, ja ho saps: un sopar. Demano massa? Xerro massa?