15.10.12

algunes de les meues Tereses

Si no fos per Verdaguer gairebé m'hauria passat la data sense cap record. Encara que no cal cap data per recordar i, a més, la Joana m'hi hauria fet pensar.


Tantes Tereses a la meua vida, i tan estimades... Les que no hi són: la meua àvia de Valladolid de qui tinc més present paraules i melodia que cara; la iaia de casa, que em mira amb bonhomia amb unes ulleres gairebé com les meues; la seua filla: qui va tenir una padrina com ella? La mare de la Joana, que em va acollir com si fos el seu fill, amb la mateixa paciència.

Demà, és a dir, avui, quan hi parli la Joana, felicitaré la meua cunyada. Abans o després trucaré la Teresa de Lleida, amiga de joventut de trobades intenses i massa intermitents. ja al final del dia parlaré amb la meua germana, que també es diu Maria.

I ara, ves per on, m'ha vingut al cap la Teresa d'Arenys, amb qui un dia vaig compartir al seu poble paella, valenciana, i crec que no vam parlar de la Tereseta-que-baixava-les-escales, que aleshores no estàvem gaire per aquestes coses fora de l'horari de feina.

4 comentaris:

Júlia ha dit...

Un dels meus noms preferits que avui 'no està de moda', llàstima.

Zerozerosset ha dit...

Treballo en una escola on hi ha 470 criatures. Ni una sola Teresa.

PS ha dit...

Un dels meus professors més recordats i estimats sempre ens deia que les Tereses eren molt importants a la seva vida. Se´n deia la mare, la germana, la dona...Li agradava dir-ho mentre ens llegia en veu alta Mirall Trencat, li lluïen els ulls quan parlava de la Teresa.
( crec que el coneixes i tot!)

A la meva també ho han sigut, en tinc quatre o cinc, sense comptar que també me´n dic una mica ;-)

Felicitats de nou.

miquel ha dit...

Llàstima, Júlia, perquè tu i jo recordem tantes Tereses :-)

Jordi, he repassat mentalment els meus darrers anys d'ensenyant i a penes trobo Tereses; proporcionalment, més professores que alumnes.

Ja veus com són d'importants les meues Tereses, A. Avui crec que he complert amb totes, potser no tant amb tu :-)Felicitats per la part que et toca!
Uf, em deixes intrigat amb el teu profe...